Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bosch s svojim gorivom
Pri nemškem dobavitelju komponent očitno še ne nameravajo opustiti zgodbe o motorju z notranjim zgorevanjem.
Marko Hanželič
27. avgust 2017 | 9:41:25

Če jim uspe poskus spraviti v realno življenje, bomo motorje z notranjim zgorevanjem srečevali še precej dolgo. Pri Boschu so namreč razvili proizvodni proces pridobivanja sintetičnega goriva, ki ima nevtralno bilanco, kar se ogljikovega dioksida tiče. Ideja je, da se toplogredne pline uporabi za surovine, iz katerih naj bi nato pridobivali pogonska goriva. 

S tem naj bi samo v Evropi do leta 2050 prihranili za 2,8 gigaton izpustov ogljikovega dioksida, s tem pa bi se upočasnilo tudi segrevanje samega planeta, so prepričani pri Boschu.

Kaj prida detajlov o samem procesu pridobivanja sintetičnih goriv za daj pri Boschu niso razkrili, je pa dejstvo, da bo svoje mnenje o tem imel tudi naftarski lobi, nekaj sivih las pa bi zadeva vsekakor povzročila tudi zagovornikom električne energije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GTI
Angleški original ste pustili v novici, da preverimo točnost prevoda?
27.8.2017 11:25:17
2fast4y
Električarji po izračunih IMB- ja onesnažujejo za okoli 15% bolj od klasičnih motorjev z notranjim izgorevanjem...v raziskavi so zajeti vsi vidiki...od proizvodnje,življenskega cikla ter končne reciklaže.
27.8.2017 19:09:48
skrivo
2fast4y: odvisno kdo naroči/plača študijo Ampak povprečje vseh študij še vedno kaže v prid električarjem tudi če so le ti v svoji življenjski dobi filani iz termoelektrarn! Je pa dejstvo, da lahko danes bencin/diesel sintetično izdelamo, če imamo vodo, CO2 iz zraka in energijo (sončna energija je za to najcenejša in najmanj sporna). CO2 emisije s tem rešimo, ampak smog, NOx, pa še kaj kar pride iz izpuhov pa ostane! Za ohranjanje čistega lokalnega okolja v katerem živimo je nekako najbolj sprejemljiv način prevoza z baterijskimi električarji ali vodikovimi (gorivne celice) električarji.
27.8.2017 22:38:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija