Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Spremenljivo kompresijsko razmerje tudi pri Infinitiju
Pri Infinitiju se pripravljajo na predstavitev modela QX50 na salonu v Los Angelesu, ki bo kmalu na voljo tudi s povsem novim dvolitrskim štirivaljnikom s tehnologijo variabilne kompresije.
Marko Hanželič
17. november 2017 | 11:12:48

Novi pogonski agregat zmore 200 kW (272 KM) in 390 Nm največjega navora, pri Infinitiju pa zagotavljajo, da bo QX50 do stotice najhitrejši med predstavniki, ki jih poganjajo štirivaljni motorji.

Ob samih zmogljivostih je predvsem tehnolgija variabilne kompresije tista, ki loči japonskega predstavnika od njegovih štirivaljnih sotrpinov. Motor je namreč opremljen z elektronsko nadzorovanim aktuatorjem in napravo, poimenovano multilink, ki skupaj omogočata, da se kompresijsko razmerje med delovanjem motorja lahko spreminja od 8:1 do 14:1. Podobno tehnologijo sicer pripravljajo tudi pri Mazdi.

Spreminjanje kompresijskega razmerja omogoča, da je pogonski agregat zmogljiv in varčen hkrati. Pri Infinitiju sicer uradnih podatkov o porabi modela QX50 še niso razkrili, je pa glavni Infinitijev razvojni inženir, Siniči Kiga, v intervjuju razkril, da bo novinec približno za četrtino bolj ekonomičen od predhodnika s 3,7-litrskim V6.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija