Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Ford Weather Factory
Orkanski vetrovi in sibirske zime
Testiranje avtomobilov zahteva veliko sredstev, časa in improvizacije, saj je potrebno avtomobil preizkusiti v vseh možnih situacijah in podnebjih.
Marko Hanželič
19. maj 2018 | 12:39:54

Pri Fordu so se odločili, da bodo vsaj del teh testiranj opravili brez dragih poti v najbolj neprijazne dele našega planeta, zato so v bližini Kölna postavili vremensko tovarno z uradnim nazivom John Andrews Product Development Centre. Raziskovalni center sicer ni neposredna zamenjava za Dolino smrti in Antarktiko, a v marsičem lahko posnema tamkajšnje razmere.

V centru lahko s pomočjo vetrovnika in megalomanskega sistema zračenja simulirajo vse od hudega sneženja na nadmorski višini 5.200 metrov do hude vročine pri 55 stopinjah Celzija. Sistem omogoča 95-odstotno relativno vlažnost in sočasno testiranje desetih vozil hkrati. Kljub temu, da testiranja v takšnih pogojih ne omogočajo stoodstotnega posnemanja naravnih razmer, lahko inženirji z veliko zanesljivostjo določijo trdnost in pritrjenost zunanjih karoserijskih delov in delovanja posameznih sistemov na avtomobilih, na katere vremenski pogoji vplivajo najbolj. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija