Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Avtonomna vožnja tudi na brezpotjih
Pri Land Roverju razvijajo avtomobil, ki bo mejo avtonomne vožnje postavil za utrjene poti. Projekt je vreden slabe štiri milijone funtov, cilj pa je avtonomnost stopnje 4 in stopnje 5 tudi za terenska vozila na vseh podlagah in v vseh vremenskih pogojih.
Artur Švarc
8. junij 2018 | 11:29:00

V ta namen so pri Land Roverju združili pet sistemov (akustični, video, radar, zaznava svetlobe in merjenje razdalje), ki v realnem času omogočajo ustrezno obdelavo podatkov za avtonomno vožnjo v blatu, dežju, snegu, mrazu in megli. Umetna inteligenca omogoča tudi učenje, kar pomeni tudi vselej boljšo uporabniško izkušnjo.

Cilj projekta CORTEX je razvoj pol- in popolnoma avtonomnih vozil na podlagi razvoja algoritmov, optimizacije tipal in testiranja v realnih pogojih, kupcem pa bodo omogočili lastno presojo pri stopnji avtomatizacije vožnje, hkrati pa bodo omogočala zabavno in varno vozniško izkušnjo. Pri Land Roverju poudarjajo, da je pomembno upoštevati tudi raznolikost voznih površin in namenov uporabe avtomobilov, zato želijo kupcem ponuditi karseda popoln nabor tehnologij avtonomne vožnje. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija