Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prihajajo tudi zunanje varnostne blazine?
Prihajajo tudi zunanje varnostne blazine?
Proizvajalec delov ZF je prikazal novo idejo za povečanje varnosti v prometu.
Artur Švarc
8. junij 2019 | 7:11:00

Zunanji airbag je še v razvojni fazi in nič ne kaže, da bo tudi udejanjen, je pa sama ideja kar solidna, ko gre za zmanjševanje možnosti poškodb v prometnih nesrečah.

Video prikazuje simulacijo trčenja s strani. Varnostna blazina je bila nameščena na prag Opla Insignie in senzorji na boku in vzvratnih ogledalih so v samo 150 milisekundah napihnili veliko varnostno blazino, ki je nekajkrat večja od tiste običajne v volanu ali armaturki in poskrbi za razpršitev energije pri trčenju in zmanjša penetracijo v potniško kabino.

Pri ZF menijo, da ko bo enkrat ta zadeva serijska, bo zmanjšala število poškodb pri stranskih trčenjih za 40 %. Seveda to rešitev čaka še veliko testiranj, sploh na nivoju senzorjev, da ti ne bi aktivirali varnostnega pripomočka, ko bo ob avtu stal recimo pešec.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
macolar
Zmanjkalo proračuna za pravi bočni avto?
8.6.2019 10:09:47
rovokopac
Se najde en nebodigatreba, ki ti brcne v avto. Bo moral biti izreden občutek, ko bo fasal nazaj.
8.6.2019 18:23:13
uros33
rovokopac - saj ves, karma is a bitch
9.6.2019 20:46:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija