Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zakaj je varnostni pas pomembnejši od varnostnih blazin?
Tehnika   |   Varnost
Zakaj je varnostni pas pomembnejši od varnostnih blazin?
Verjamemo, da je splošno znano, da varnostna blazina svojo vlogo lahko ustrezno odigra le, če je potnik v avtomobilu pripet z varnostnim pasom.
Artur Švarc
10. avgust 2019 | 13:50:00

Pri ADAC-u so s testom nazorno pokazali, kako je za varnost potnikov v avtomobilih v primeru trka pomembna uporaba varnostnega pasa, saj je vse ostalo, kar pritiče varnostnim elementom v avtomobilu, vezano na uporabo te osnovne varnostne opreme. Brez pripetega varnostnega pasu namreč tudi zmečljiva cona v sprednjem delu avtomobila, varnostne blazine in aktivni vzglavniki ne morejo opraviti svoje naloge v skladu s pričakovanji in namenom uporabe.

Vse anomalije, ki jih vedno znova srečujemo pri pogledih skozi stranska stekla mimovozečih avtomobilov, pa najsi bo držanje nog na armaturno ploščo, neuporaba varnostnih pasov v drugi sedežni vrsti ali neuporaba jahača ali otroškega sedeža pri otrocih, se v primeru prometne nesreče izkaže kot kritična napaka, ki se marsikdaj izkaže za fatalno - tudi v najsodobnejših in najbolje opremljenih avtomobilih.

ADAC-ov test frontalnega trčenja, ki so ga po merilih Euri z modelom VW Golf 2.0 TDI izvedli pri 64 km/h pokazal, da uporaba varnostnega pasu dejansko rešuje življenja, ne glede na dejstvo, da gumijaste lutke vseeno niso reprezentativna zamenjava za človeško telo. V primeru, ko so bili voznik in potniki ustrezno privezani, trk na njih ne bi pustil večjih posledic v smislu poškodb, situacija pa je bistveno drugačna v primeru, ko voznik in potniki varnostnega pasu ne uporabljajo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija