Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Bathtub Buggy - kopalniški avto
Predelave   |   Nenavadno
Bathtub Buggy - kopalniški avto
Med nenavadnimi, čudaškimi in zgodovinsko zanimivimi unikatnimi avtomobili je ta verjetno pri vrhu lestvice. To je Bathtub Buggy, ki so mu pred kratkim povrnili njegov nekdanji blišč.
Urša Prosenjak
6. maj 2020 | 7:42:00

Leta 1968 ga je sestavil Rob Reisner in Bathtub Buggy je nemudoma vzbudil pozornost slavnega zbiratelja avtomobilov Georgea Barrisa. Kupil ga je in ga dodal v svojo zbirko nenavadnih avtomobilov.

Pred nedavnim pa so pod okriljem oddaje Car Kings Buggyja obnovili. Kot razkriva že njegovo ime, ima Bathtub Buggy namesto sopotnikovih sedežev dve kopalni kadi, voznikov sedež pa je toaletna školjka. Vse porcelanaste površine so prekrite s plišem v starinskem videzu gorčično rumene barve, ki se ujema z medeninasto barvo vodovodne napeljave.

Zaradi kopalniške teme predelanega vozila so elementi vodovodnih inštalacij uporabljeni za vse kontrolnike, zaradi česar je avto skrajno nenavaden. Kljub videzu, ki nemara daje drugačen vtis, pa Bathtub Buggy ni počasen. Poganja ga motor Chrysler Hemi V8 s turbopolnilnikom.

Prenovo je izvedlo podjetje Galpin Auto Sports v okviru oddaje Car Kings, ki jo predvaja Discovery Channel.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija