Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predelave   |   Lancia Delta Futurista
Obujeni avto poželenja, cena 300 tisoč evrov
Znamka Lancia je že nekaj časa tako rekoč pokopana, a njen najbolj znan model je po zaslugi podjetja Automobilli Amos dobil neko vrsto nadaljevanja. V omejeni seriji dvajsetih primerkov.
Peter Pirkovič
4. september 2018 | 14:15:14

Eugenio Amos, ki je tudi ustanovitelj tega podjetja, se je v ta avto zaljubil že pri rosnih 7 letih, a zdaj, ko je v pravih letih, je okrog sebe zbral najboljše avtomobilske mojstre, ki so mu pomagali dokončati sanjsko idejo o moderni nadgradnji legendarnega Lancijinega modela.

Za preobrazbo omenjenega promocijskega primerka, ki ga te dni razstavljajo v švicarskem Baslu, so za osnovo vzeli primerek Lancie Delte Integrale iz leta 1989 in jo moderno nadgradili. Ta vsebuje veliko delov karoserije iz ogljikovih vlaken (odbijači, spojler, blatniki) za dodaten prihranek na teži, podvozje in varnostno kletko so obogatili z jeklenimi ojačitvami, medtem ko so dvolitrski motor opremili z novimi možgani, ki pripomorejo, da ta razvija okrog 330 konjev. 1250-kilogramska zver ima nekoliko ojačan originalni menjalnik, obnovljen diferencial, medtem ko notranjost krasijo Recaro sedeži, aluminijaste stopalke, nekoliko preurejen športni volan in novo blago za zadnje sedeže. 

Skratka, ta moderni »master piece« ima menda že dokončen seznam bodočih lastnikov, ki bodo iz svojega žepa morali potegniti 300 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Totalna legenda, znamka in model.
4.9.2018 18:04:05
jjs
Za moj okus je bila originalna Delta eden najlepših dizajnov tedanjega časa in obžalujem, da je šlo pozneje vse tako narobe, kot je šlo. Tale 2-vratna varianta je tako dobro uspela obuditev, da na prvi pogled niti ne vidiš, da ni original - pa tudi potem te to niti najmanj ne moti.
5.9.2018 12:55:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija