Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predelave   |   Hennessey Goliath 6x6
Šestkolesna raketa
Hennessey Performance je Chevroleta Silverado poslal na hud fitnes program in nastal je Goliath.
Artur Švarc
26. september 2018 | 6:20:25

Ne samo, da je običajni Silverado postal daljši in dobil dodatni par koles zadaj, Hennesseyevci so izdatno brkljali tudi pod motornim pokrovom. Ne samo, da je avto mogočno velik, je tudi mogočno hiter.

6,2-litrski prisilno polnjeni V8 premore 526 kW (615 KM) in 915 Nm navora. Ta motor Hennessey običajno stlači v Camara, a kljub temu tudi tega orjaka do stotice pospeši v manj kot petih sekundah. Masa tega orjaka ni znana, so pa predelali zadnji del, dodali novo vpetje, da je prostora za dodatna kolesa in poseben kit, ki avto dvigne 20 centimetrov. Kolesa merijo velikih 37 palcev, če pa komu moč ni dovolj, pa lahko doplača za 602 kW in Bremove zavore.

Drugi del zgodbe pa je cena. Za to zver je potrebno odšteti 375 tisoč dolarjev, pa še omejena serija je. Narejenih bo le 24.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Raje imam konjak.
26.9.2018 7:04:17

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija