Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predelave   |   AC Schnitzer BMW i8
Policijski BMW i8
Vsako leto nemški predelovalci v policijske barve odenejo eno od svojih predelav. Tokrat je čast doletela aachensko podjetje AC Schnitzer, ki je v barve nemških zveznih organov pregona odelo BMW-ja i8.
Marko Hanželič
3. december 2018 | 8:15:31

Športni avtomobili so seveda zaželeni tudi pri možeh postave, pa čeprav razen za patruljiranje po avtocestah, slednji le redko dobijo finančne možnosti, ki bi jim omogočale njihovo uporabo. Tu in tam se zgodijo izjeme, kot je Nissan GT-R v nekem japonskem mestecu ali Dodge Charger Hellcat, zaradi katerega se je nek šerif v ameriški zvezni državi Georgii znašel na tankem ledu. Poglavje zase sta dubajska policija in italijanski organi pregona, ki so jim pri Lamborghiniju podarili kar nekaj avtomobilov.

Pustimo ostale in se posvetimo predelanemu BMW-ju i8, ki so ga pri AC Schnitzerju predelali za namene reklamne kampanje Tune it! Safe!. Akcijo vsako leto organizira združenje nemških predelovalcev avtomobilov VDAT, ki tradicijo ohranja že zadnjih 13 let. Ob policijskih barvah se AC Schnitzerjev i8 od običajnih primerkov loči po nekaj aerodinamičnih dodatkih iz karbonskih vlaken, izjemno lahkih platiščih, zaradi katerih je avto lažji za 5 kilogramov, prilagodili pa so mu tudi vzmetenje, zaradi česar je 20 milimetrov bližje tlom in zato še bolj agilen v ovinkih.

Več o sami predelavi lahko izveste v priloženem video posnetku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija