Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predelave   |   Prenove: BMW E30 325 Cabrio
Ameriški BMW čez Slovenijo na Mallorco
Obnova starih avtomobilov je vedno posebno doživetje. Staremu in odsluženemu kabrioletu BMW-jeve Serije 3 so pri podjetju Apex vdahnili novo življenje.
Artur Švarc
8. december 2018 | 14:24:20

Mihaela Ambroža naši bralci večinoma že poznajo kot našega strokovnega sodelavca. Je pa tudi lastnik podjetja Apex iz Dravograda, ki se ukvarja s servisiranjem in tuningom vseh znamk, so pa specializirani za znamke BMW in Mini, nenazadnje, edini na Koroškem lahko tudi vpisujejo servise v njihovo elektronsko servisno knjigo.

Ob vseh običajnih delih se pri Apexu ukvarjajo tudi z restomodom, obnovo in modernizacijo oldtimerjev. Pri tem kot ime pove, ne gre le za obnovo, pač pa tudi modernizacijo in nadgradnjo po današnjih standardih in po željah naročnika.

Pred kratkim so tako dokončali projekt E30 Mallorca, kjer je bil kompletno restavriran in moderniziran BMW E30 325 Cabrio letnik 1987.

Osnova je bil E30 325 Cabrio, narejen za Ameriški trg. Avto je bil leta 1998 uvožen v Evropo, večkrat poškodovan, prebarvan iz bele v srebrno barvo, ter z menjano notranjostjo in ogromno manjkajočimi kosi. Skratka, v zelo slabem stanju.

Cilj je bil po besedah Ambroža narediti avto, ki bo po videzu deloval eleganten, pod kožo pa bo skrival športnost in znal lastniku narisati nasmeh na obraz. Avto so pobarvali v Aston Martin Divine Red barvo, kompletno obnovljena je tudi notranjost in oblečena v BMW Magnolia Beige nappa usnje. Vsi plastični elementi notranjosti so bili popravljeni in pobarvani v isto bež barvo kot je usnje.

Dodelava se je zgodila tudi pod motornim pokrovom – originalni 2,5-litrski motor je zamenjal 2,7-litrski, na novo sestavljen, z dirkalno odmično gredjo in ventili iz titana in večjimi novimi injektorji. Moč motorja se je s tem povečala za okrog četrtino glede na serijsko.

Izpušni kolektor je iz inoxa, prav tako tudi celoten izpuh, ki je brez katalizatorja, saj ga avto že v osnovi ni imel.

Volansko letev je nadomestila krajša iz BMW Z4M. Naredila se je predelava pest koles na 5 vijakov, saj so tako imeli večjo izbiro platišč. Hkrati so se povečale zavore, sprednje so iz E36 328i, zadnje iz E46 328i, montirali so se dirkalni diski in ploščice, pletene zavorne cevi in dodalo dirkalno zavorno olje.

Celotno podvozje je bilo speskano in suhoprašno pobarvano, vse puše podvozja so poliuretanske, kompletno so novi nosilci motorja, menjalnika in diferenciala, ki se je zamenjal za krajšega (iz 3.46 na 3.91), vgradila pa se je tudi zapora diferenciala.

Notranjost krasita še Nardijev leseni volan premera 360mm in ročica menjalnika, nov radio in kompletno novo ozvočenje. Pri Apexu so v celoti menjali tudi streho ter vsa tesnila okoli strehe, oken in vrat.

Mihael nam je povedal, da je bilo najtežje bilo oceniti število ur dela in potreben material za osnovo, saj se šele pri razstavljanju avtomobila pokažejo določene napake.

»Problem je tudi z dobavo določenih originalnih rezervnih delov, saj novi niso na zalogi pri BMW-ju in je na njih potrebno čakati tudi leto dni ali več. Te dele, ki smo jih nujno potrebovali, novih pa ni bilo mogoče narediti, smo morali izdelati sami, kar nam je vzelo dosti dodatnega časa.«

Celoten projekt je zahteval okoli 600 delovnih ur in od začetka do konca, trajal skoraj leto dni. Če bi se v celotnem času aktivno ukvarjali le s to predelavo, bi bil avto končan v roku 4 - 5 mesecev.

Avto je pred dvema tednoma odšel v Španijo, na otok Mallorca, kjer bo z odprto streho odkrival vrhunske ceste in dajal novemu lastniku neizmerne užitke v počasni in hitri vožnji.

Pri Apexu, ki je med drugim tudi slovenski uvoznik za RaceChip, pa že gledajo naprej, saj je povpraševanje po restomodu vedno večje.

Naslednji projekt bo prenova avtomobila za lastnika, ki želi ostati anonimen, hkrati pa tudi ne želi, da javnost ve za prenovo in sam avto. Cilj v letu 2019 je narediti kompletno obnovo dveh avtomobilov, ter osvežitveno obnovo enega.

Kot je povedal Ambrož, v prihodnosti želijo postati mednarodno prepoznavna delavnica za predelave in modernizacijo starejših BMW-jev in Porschejev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija