Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predelave   |   Delta 4×4 Suzuki Jimny
Jimny v slogu Dakarja
Nemški predelovalci pri Delta 4x4 so pripravili Jimnyja, ki svoje brezpotne sposobnosti v veliki meri razkazuje v duhu Dakarja in slavnega predhodnika z oznako LJ80.
Artur Švarc
17. junij 2019 | 10:57:00

Avtomobilček je kot tak pravzaprav hommage dirkalniku LJ80, ki je nastopil na rallyju Paris-Dakar leta 1982. Za volanom je takrat sedel Josef Loder, lastnik podjetja Delta 4x4, delo sovoznika pa je opravljal dr. Alois Schneck.  Zanimivo je, da je originalni primerek končal zahtevno rally preizkušnjo in je v pogonu še danes.

Pri Delti 4x4 so novemu Jimnyju namenili zunanjost v podobi originalnega LJ80 z Dakarja 1982, pri čemer so malčka od tal dvignili za dodatnih 50 milimetrov, mu namenili nov komplet 16-palčnih koles s pnevmatikami Mickey Thompson Baja STZ, kar skupaj stane 3.800 evrov, kot veren posnetek originala pa ima Jimny tudi dodaten žaromet na voznikovi strani, zaščito maske spredaj in vitel. Celotna predelava sicer stane kar 8.300 evrov, kar je več kot dve tretjini nabavne cene novega Jimnyja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija