Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predelave   |   ABT VW Amarok 3.0 V6 TDI
Dodatna čreda za Amaroka
Pri ABT Sportsline so se lotili predelave najpotentnejšega Amaroka, ki je po njej dobil še nekaj dodatnih živinčet pod motornim pokrovom.
Artur Švarc
24. junij 2019 | 8:13:00

VW-jevemu delovnemu konju so namenili lastno motorno elektroniko, s čimer so največjo moč trilitrskega TDI-agregata povečali za dodatnih 48 konjev, maksimalni navor pa za 50 Nm. S tem se je največja moč poltovornega Wolfsburžana povečala na 225 kW (306 KM), navor pa na 630 Nm, kar vsekakor predstavlja dovolj veliko zalogo enega in drugega, da boste na morje lahko peljali tudi velik čoln.

Moč in navor se sicer na vsa štiri kolesa prenašata prek osemstopenjskega samodejnega menjalnika, dodatni konjiči pa pomenijo tudi za dve desetinki hitrejši šprint z mesta do stotice, kar v absolutni vrednosti pomeni 7,9 sekunde. Najvišja hitrost, ki jo lahko dosežete z ABT-ovim Amarokom, je 211 km/h.

Dodatna moč je na voljo tudi za vse preostale člane družine Amarok, ABT pa je ohranil popolnoma serijsko obliko VW-jevega pick-upa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija