Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Volta Zero pred začetkom proizvodnje na avstrijskem Štajerskem
Električni tovornjaki
Volta Zero pred začetkom proizvodnje na avstrijskem Štajerskem
Volta Zero pred začetkom proizvodnje na avstrijskem Štajerskem
04.11.2021 00:23

Volta Trucks je razkril produkcijsko izvedbo modela Volta Zero, ki ga predstavljajo kot prvo namensko povsem električno 16-tonsko gospodarsko vozilo.

Urša Prosenjak

Serijski model je zelo podoben konceptu, prvič videnemu oktobra 2019, toda pri Volti zatrjujejo, da so bili karoserijski paneli posodobljeni in preoblikovani. Med spremembami je tudi odstranitev prednje LED letve in zamenjava diagonalne ločnice med kabino in tovornim prostorom z navpično linijo. Nekaj sprememb je tudi na področju izbire materialov notranjosti.

Proizvodnja prvih 25 prototipov se bo začela kmalu, testiranje pa bo sledilo v začetku prihodnjega leta. Po prvih testiranjih, ki jih bodo izvedli Voltini inženirji, bo na vrsti testiranje s pomočjo potrošnikov, do konca prihodnjega leta pa naj bi se začela proizvodnja serijskega modela.

»V konceptu Volta Zero so mnogi videli le teoretično zamisel, ki ne bo nikoli dosegla serijske proizvodnje,« je povedal vodja proizvodnje pri Volta Trucks Ian Collins. »Vedeli smo, da ne bo lahko, a nam je naša konstantna motivacija pomagala razviti vozilo, ki bo izboljšalo varnost voznikov in ostalih udeležencev v prometu v bližini težkih tovornjakov v urbanih središčih.«

Tovornjak Volta Zero bodo proizvajali v tovarni Steyr Automotive v sosednji Avstriji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija