Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Alternativni pogon na preizkušnji v Dakarju
Vodik
Alternativni pogon na preizkušnji v Dakarju
Alternativni pogon na preizkušnji v Dakarju
19.11.2021 00:17

Francosko podjetje Gaussin bo na rally v Dakar januarja poslala tovornjak H2 Racing Truck s pogonom na vodik in na ta način preizkusila skrajne meje svoje tehnologije.

Urša Prosenjak

Tovornjak Gaussin H2 Racing Truck je oblikovalo podjetje Pininfarina, Gaussin pa ga je postavil na svojo novo platformo za vodikova vozila, ki bo namenjena različnim tovornim vozilom od  prihodnjega leta dalje. S pričujočim dirkaškim tovornjakom želi Gaussin v praksi prikazati zmogljivosti svoje tehnologije in svojih tovornih vozil.

Gaussin H2 Racing Truck je najzmogljivejši tovornjak na vodik na svetu. Poganjata ga dva elektromotorja, vsak z močjo 300 kW, napaja pa ga baterija s kapaciteto 82 kWh. Vgrajen ima rezervoar za 80 kg vodika. Njegova najvišja hitrost je po pravili rallyja Dakar omejena na 140 km/h, doseg z enim polnjenjem baterije pa zadošča za 250 kilometrov. Za novo polnjenje je potrebnih okoli 20 minut.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija