Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Težave z emisijami za Hino
Japonska
Težave z emisijami za Hino
Težave z emisijami za Hino
07.03.2022 00:29

Toyotin Hino Motors, proizvajalec tovornjakov in avtobusov, je naslednji v vrsti, ki se bo zagovarjal za emisijske vrednosti.

Artur Švarc

»Vsak laže,« je rekel legendarni doktor House in kot kaže, se Dieselgate še dolgo ne bo končal. Hino Motors je Toyotin globalni proizvajalec tovornjakov in avtobusov, izdeluje tudi terenca Land Cruiser in še nekaj težko kategornikov. Tovarne imajo na Japonskem, Tajskem in v ZDA, kjer izdelujejo dele za Toyoto.

 

Kot so povedali predstavniki tovarne, je v potvarjanje emisijskih vrednosti vpletenih kakih 115 tisoč vozil, izdelanih na Japonskem. Zaposleni so menjali ključne dele izpušnega sistema, da bi pri meritvah pokazali želene številke.

Ali kot Japonci v svojem značilnem opravičevanju povedo: »Podlegli so pritisku, da bi dosegli pravilne vrednosti in se držali rokov.«

Američani so 2018 opozorili tovarno, da tovornjaki ne ustrezajo normativom. Po štirih letih so se pri Hinu odločili, da vpokličejo prizadeta vozila, ustavijo prodajo in skušajo rešiti nastalo situacij. Še 2016 so pri Hinu zatrjevali, da je vse v skladi z normativi, prav v času, ko se je z enakim razkritjem ubadal Mitsubishi.

Krovno podjetje Toyota o zadevi pravi, da bodo storili vse, da zadevi pridejo do dna in ukrepajo.

Japonsko ministrstvo za infrastrukturo in transport je sporočilo, da ponarejene emisijske vrednosti Hino Motors spodkopavajo zaupanje kupcev in pretresajo temelje certificiranja ustreznosti vozil.

Hino ima na Japonskem 30-odstotni delež.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija