Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nizozemski politiki so previsoki za električne avtomobile
Izgovori
Nizozemski politiki so previsoki za električne avtomobile
Nizozemski politiki so previsoki za električne avtomobile
18.04.2022 00:42

Nizozemska se je pripravljala na zamenjavo celotne vladne flote z električnimi avtomobili, a so se politiki temu uprli. Ne želijo se odpovedati obstoječim limuzinam, za to pa so našli izviren razlog.

Urša Prosenjak

Med prebivalci Nizozemske so električni avtomobili precej priljubljeni, na ulicah jih je vse več, kar pa ne velja tudi za vladno floto. Obstoječe avtomobile z notranjim izgorevanjem bi morali po hitrem postopku zamenjati z električnimi, vendar se to za zdaj še ne bo zgodilo. Državniki namreč trdijo, da se z električnimi vozili ne bodo mogli voziti dovolj udobno.

Nizozemci so najvišji narod na svetu. Povprečni državljan te države je visok skoraj 183 cm, vsak peti prebivalec Nizozemske pa meri celo preko 190 cm. Tako visoki ljudje potrebujejo prostorne avtomobile, še posebej, če se vozijo na zadnjem sedežu. Na trgu je po oceni nizozemskih politikov trenutno premajhno število električnih avtomobilov, ki ponujajo dovolj prostora za noge in glavo na zadnjem sedežu ter nastavljive sedeže ali naslonjala.

Ker je argument udobja vendarle nekoliko prešibak, so jih v podporo nanizali še nekaj. Omenili so sklenjene pogodbe in učinkovito uporabo avtomobilov, ki so že v voznem parku, češ da je z okoljskega vidika vendarle najbolje voziti to, kar že imaš.

Poleg tega mora biti avto za prevoz pomembnih politikov sposoben hitro odpeljati od mesta, kjer bi se utegnila pojaviti nevarnost, kar pomeni, da mora imeti veliko baterijo, ki se hitro polni.

Najpomembnejši argument je teža praznega vozila. Električni avtomobili so že tako in tako težki. Pri avtomobilih, ki se uporabljajo državne službe, bi morali biti nekateri primerki oklepni, kar bi njihovo težo še povečalo.

Načrte za elektrifikacijo vladne flote so za zdaj premaknili na leto 2028.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija