Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kljub uspehu največjega tekmeca niso opustili cilja
Volkswagen
Kljub uspehu največjega tekmeca niso opustili cilja
Kljub uspehu največjega tekmeca niso opustili cilja
13.05.2022 21:16

Direktor Volkswagna Herbert Diess priznava, da bo koncern težko prehitel podjetje Tesla v boju za prevlado v proizvodnji električnih vozil do leta 2025, vendar cilj ni nedosegljiv.

Urša Prosenjak

V začetku leta 2021 je Volkswagen razkril namero postati največji proizvajalec električnih avtomobilov na svetu do leta 2025 in pred nedavnim je Diess potrdil, da to še vedno ostaja cilj, čeprav pri tem ne morejo in ne smejo zanemariti vse večjega uspeha Tesle.

»Težak boj bo, vendar ne bomo obupali,« poudarja Diess. »Nismo pa pričakovali, da bo naš največji tekmec tako hiter in tako dobro pripravljen.«

Diess je prepričan, da ima VW možnost prehiteti Teslo zaradi svoje večje ponudbe izdelkov, ki vključuje vse od masovnih znamk in modelov do luksuznih in premijskih avtomobilov. Dodaja še, da želi podjetje več kot podvojiti svoj tržni delež v ZDA na 10 odstotkov, to pa bi zahtevalo dodatno tovarno in lokalno proizvodnjo baterij. Konec marca je VW razkril, da bo vložil 7,1 milijarde dolarjev za proizvodnjo električnih vozil v Severni Ameriki in namerava do leta 2030 kupcem v ZDA, Kanadi in Mehiki ponuditi 25 novih električnih vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija