Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Oceanska energija za 1700 domov
Obnovljivi viri
Oceanska energija za 1700 domov
Oceanska energija za 1700 domov
21.05.2022 20:26

Z napredkom tehnologije zelene energije opažamo vedno več načinov za pridobivanje in uporabo obnovljivih energetskih virov.

Urša Prosenjak

Škotsko podjetje Orbital je razvilo sistem pridobivanja električne energije iz oceanskih valov. Masivno plovilo, imenovano Orbital O2 2MW, je plavajoča turbinska platforma za plimovanje, ki je zasnovana za boj proti podnebnim spremembam z ustvarjanjem čiste električne energije za večje število gospodinjstev.

Plovilo, ki je dolgo približno toliko kot potniško letalo, je pritrjeno na sistem sidranja in uporablja rezila za zajemanje tokov medtem ko plava v odprtih vodah. Ujeti tokovi so usmerjeni v celice, ki proizvajajo energijo, da bi ustvarile čisto energijo. Orbital navaja, da lahko en sam O2 proizvede 2,5 megavata energije, kar je dovolj za napajanje 1700 gospodinjstev letno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija