Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razkošno potovanje na štirih ali šestih kolesih
Adria Mobil Supersonic
Razkošno potovanje na štirih ali šestih kolesih
Razkošno potovanje na štirih ali šestih kolesih
11.07.2022 14:38

Novomeški proizvajalec počitniških vozil je predstavil najnovejšega predstavnika v razredu integriranih avtodomov. Novi Supersonic hkrati napoveduje vstop nove znamke v paleto.

Peter Pirkovič Adria Mobil

Ta avtodom ima vse kar si želijo tisti najzahtevnejši uporabniki. Prostornost, uporabnost, udobje na visokem nivoju in napredno tehniko pogona. Ker je »vila na kolesih« projektirana na osnovi Mercedesovega Sprinterja, to pomeni, da ga poganja dvolitrski 125-kilovatni štirivaljni dizel motor, ki ima pogon preko devetstopenjskega samodejnega menjalnika speljan na zadnja kolesa. Paleta Supersonicov vključuje štiri različice. Vstopni dvoosni različici 780 SL in 780 DC merita 7,8 metra in tehtata 4,5 tone, za vozniški najbolj izurjene pa sta tu še daljši triosni verziji 890 LL in 890 LC. 8,9 metra in 5,5 tone skupne teže.

Razkošno potovanje na štirih ali šestih kolesih

Odvisno od razporeditve (na voljo so 4 različni tlorisi) so uporabnikom na voljo velika ležišča v zadnjem delu oziroma nad vozniškim delom (dvižna zakonska postelja), tu je tudi stranišče z umivalnikom, manjša ali povečana tuš kabina, kuhinja z delovno ploščo, umivalnikom, obenem pa ne manjka niti 177-litrski hladilnik z zamrzovalnikom, pečica in aparat za kavo. V triosni izvedbi z daljšo medosno razdaljo je prostora za shranjevanje še občutno več. Supersonici bodo izstopali tudi po tem, da imajo talno ogrevanje, dvojna tla (za shranjevanje in zaradi boljše izolacije), LED razsvetljavo, razkošno jedilnico, izbrane kakovostne materiale (usnje, vegansko usnje ali tekstil) in veliko možnosti personalizacije. 

Razkošno potovanje na štirih ali šestih kolesih

Supersonic spada med tako imenovane integrirane avtodome, za obliko katerega so poskrbeli v Novem Mestu, medtem ko so LED žaromete in dnevne luči razvili pri ljubljanskemu podjetju Hella Saturnus. Sprinter oziroma Supersonic digitalnih merilnikov še ne pozna, ima pa zato vgrajen osrednji digitalni zaslon s podpornim infozabavnim sistemom MBUX, kar pomeni, da lahko voznik določene sisteme glasovno upravlja. Na drugi strani vse pomembne informacije o avtodomu uporabnik dobi preko pametnega telefona z aplikacijo Adria Mach. Slednja ponuja pametno daljinsko upravljanje vseh pomembnih funkcij in vpogled v vaše zaloge energije in vode (150-litrska posoda za svežo vodo), poleg tega pa ponuja še veliko podatkovno bazo interesnih točk za potovanje.

Razkošno potovanje na štirih ali šestih kolesih

Supersonic na ceste prihaja septembra, vstopna cena zanj pa v Nemčiji znaša 139.900 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija