Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tudi motoriste streljajo, mar ne?
Nigerija
Tudi motoriste streljajo, mar ne?
Tudi motoriste streljajo, mar ne?
23.08.2022 20:49

Nigerijska zvezna vlada razmišlja o prepovedi prodaje in uporabe motornih koles v državi, da bi preprečila teroristične napade. Vožnja je v nekaterih delih Nigerije že prepovedana, kršiteljem pa grozi kruta kazen.

Urša Prosenjak

Motorna kolesa so sicer v Nigeriji najbolj priljubljeno prevozno sredstvo. Prav zato bi tudi prepoved uporabe teh vozil močno zmotila logistiko terorističnih organizacij, ki v svojih napadih uporabljajo skoraj izključno dvokolesnike, je konec prejšnjega tedna povedal nigerijski minister za pravosodje Abubakar Malami.

»Takšna prepoved bi onemogočila logistiko teroristov in njihovih privržencev,« pojasnjuje Malami. »Ta odločitev bi bila sprejeta v interesu celotne države. Vsako vprašanje, ki ogroža nacionalno varnost, zahteva določene kompromise.«

Načrt je del prizadevanj nigerijskih oblasti v boju proti različnim terorističnim organizacijam, od Boko Harama do Islamske države. Pripadniki teh organizacij uporabljajo motorna kolesa, da svoje napade izvedejo hitro in brez opozorila ter se nato tudi hitro umaknejo s kraja zločina.

Prejšnji teden je guverner zvezne države Zamfara Belo Matavale uvedel omejitev uporabe motornih koles v mestu Gusau. V skladu z ukazi guvernerja ima policija pooblastila, da ustreli vsakogar, ki se vozi z motorjem od 20.00 do 6.00 ure.

Nigerija ima več kot 200 milijonov prebivalcev in je šesta najbolj naseljena država na svetu. Letno tam prodajo več kot pol milijona dvokolesnikov. Prepoved uporabe motorjev se zdi mnogim pretirano skrajna, saj ogromno ljudi uporablja motorje kot vsakodnevno prevozno sredstvo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija