Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Spodbuda 4000 evrov za zamenjavo avta s kolesom
Francija
Spodbuda 4000 evrov za zamenjavo avta s kolesom
Spodbuda 4000 evrov za zamenjavo avta s kolesom
24.08.2022 22:06

Francoska vlada je povečala subvencije za državljane, ki avtomobile na klasični pogon zamenjajo z električnimi kolesi.

Urša Prosenjak

Vsakemu državljanu, ki se odpove prevoznemu sredstvu, ki onesnažuje okolje, in izbere čistejšo, okolju prijaznejšo alternativo, vlada ponuja do 4000 evrov.

Za tiste, ki živijo v gospodinjstvih z nizkimi dohodki v urbanih območjih z nizkimi emisijami in se odpovejo svojim avtomobilom, je na voljo subvencija v višini 4000 evrov za nakup električnega kolesa. Pobudo lahko uporabijo tudi tisti, ki želijo uporabljati klasična kolesa. Nekoliko manjše subvencije imajo francoski državljani z višjimi dohodki.

Subvencije so bile uvedene lani, a so se nedavno povečale, potem ko so vladni uradniki ugotovili, da je treba storiti več, da bi dohiteli Nizozemsko, Nemčijo in Dansko. Francoska vlada želi, da bi do leta 2024 vsaj 9 odstotkov državljanov prešlo na kolesa, zdaj pa jih uporablja le 3 odstotke. Ta odstotek na Nizozemskem znaša neverjetnih 27 odstotkov.

Politika francoskih uradnikov temelji na vzoru programa v Litvi, kjer so državljani upravičeni do subvencije do 1.000 evrov za nakup novega električnega kolesa, skuterja, mopeda ali motornega kolesa v zameno za svoje staro vozilo.

Francija pa denarja ne namenja le za posamezne pobude, ampak bo vložila tudi 250 milijonov evrov, da bi Pariz postal mesto, ki je popolnoma prijazno kolesarjem. Županja Anne Hidalgo je lani znova zmagala na volitvah in obljubila novih 130 kilometrov kolesarskih stez v naslednjih petih letih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija