Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nostalgija na japonskih cestah
Suzuki Carry
Nostalgija na japonskih cestah
Nostalgija na japonskih cestah
19.12.2022 17:32

Japonski tuner Mooku ponuja retro komplet za predelavo vozila, ki spremeni model Suzuki Carry v Mazdin minitovornjaček iz 1970-ih.

Urša Prosenjak

Navdih za komplet za predelavo je druga generacija modela Mazda Porter Cab, ki so ga proizvajali med leti 1977 in 1989, na japonskih cestah pa se ga je dalo svojčas precej pogosto opaziti. Mooku zato pričakuje precejšnjo priljubljenost svojega kompleta, saj bo marsikateremu Japoncu vzbudil občutek nostalgije. Komplet je namenjen trenutni enajsti generaciji modela Suzuku Carry, ki je tudi osnova za sodobni ekvivalent Mazdinega modela Porter Cab.

Mooku je izdelal prednji panel, ki natančno sledi linijam originala, lahko pa je pobarvan v barvo po izbiri. Kupci se lahko odločijo tudi za vodoraven črn pas med obema žarometoma. Preostali del karoserije je nespremenjen, vendar ima škatlasti poltovornjak zelo generičen videz in je tako kompatibilen z različnimi karoserijskimi oblikami.

Suzuki Carry je sicer kei avto s skromnim trivaljnim motorjem z močjo 37 kW in navorom 59 Nm, ki s pomočjo petstopenjskega ročnega menjalnika pošilja moč na vsa štiri kolesa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija