Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Umrl sin Evela Knievela
ZDA
Umrl sin Evela Knievela
Umrl sin Evela Knievela
16.01.2023 03:11

Robbie Knievel, sin legendarnega drznilca Evela Knievela, je umrl star 60 let.

Artur Švarc

Tako kot njegov slavni oče je tudi drznilec Robbie počel iste vragolije, tudi pred Caesars Palace v Las Vegasu 1989 in desetletje pozneje v Grand Canyonu. Kot je sporočil njegov brat, je Robbie umrl v bolnišnici v Renu v Nevadi zaradi raka trebušne slinavke.

"Drznilci nimajo lahkega življenja. Bil je sin enega največjih. Ljudje ne razumejo, kako grozljivo in nevarno je to, kar je počel moj brat," je ob smrti povedal brat Kelly Knievel.

Že kot otrok je Robbie posnemal svojega očeta z vragolijami z BMX kolesom. Evil Knievel je umrl 2007 na Floridi, lahko pa bi umrl že davno prej, v ponesrečenem skoku 1967 pred Caesars Palaceom v Las Vegasu s svojim Harley-Davidsonom. Robbieju je ta podvig uspel 1989 s posebej za to narejeno Hondo.

1998 je pred hotelom Tropicana, prav tako v Las Vegasu, preskočil vrsto limuzin, leto pozneje je poletel z ene zgradbe na drugo in za silvestrovo 2008 skozi vulkan pred hotelom Mirage.

1999 mu je uspelo preskočiti Grand Canyon, nekaj, kar očetu nikoli ni. Pri 61-metrskem skoku si je na koncu zlomil nogo. Evel Knievel pa je 1974 s predelanim motorjem z raketnim pogonom skočil nad kanjon Snake River in odskočil s padalom. Robbie Knievel  je na primer 2004 na krovu letalonosilke Intrepid preskočil vrsto letal. Niso pa se niti njemu posrečili vsi poskusi - 1992, ko je bil star 29 let, je pri preskoku vrste s 25 pickupi treščil v 22. in se pošteno polomil. Celoten skok bi meril 55 metrov. Robbie Knievel je za sabo pustil tri hčerke.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija