Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Corvette GT3.R za 24 ur Daytone
Chevrolet
Corvette GT3.R za 24 ur Daytone
Corvette GT3.R za 24 ur Daytone
29.01.2023 15:16

Chevrolet je pripravil dirkalno različico GT3 za Corvette, s katero bo prihodnje leto nastopil v GTD Pro kategoriji.

Artur Švarc

Pred letošnjo dirko v Daytoni so pri Chevroletu izkoristili za premiero Z06 GT3.R dirkalnika, vendar se bo avto na dirki znašel šele prihodnje leto. To je tudi prvi avto Chevroleta, ki je narejen za FIA GT3 spercifikacije. GT3.R je ima veliko skupnega s serijskim Z06, začenši z aluminijasto šasijo, ki so jo poslali v Pratt Miller Engineering v Michigan, kjer so vanjo namestili varnostno kletko in v podvozje vgradili dirkaške vzmeti, blažilnike in zavore, vodila pa so ostala prav tako nespremenjena. 

Ogromno je dodelav aerodinamike s številnimi vstopniki za zrak, vodili in novim karbonskim difuzorjem na zadku, ki skrbi za boljši oprijem s tlemi in hlajenje. Na zadku je veliko GT krilce, kar je za Corvette prej stvar ekstremnega tuninga kot ideja za serijske primerke. Avto poganja 5,5-litrski V8 kot v Z06, niso pa šefi sporočili, koliko višje je navit od originala. Glede na to, da pravilnik omejuje moč na 600 ameriških konjičev, bo motorju prej odvzetih nekaj vrancev. Chevy pravi, da ima dirkaški motor kar 70 % skupnih komponent s standardnim V8 5.5

Avto bo prihodnje leto na voljo zasebnim ekipam, imele pa bodo podporo Corvette Racinga tako z deli kot inženirskim znanjem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Msport230.01.2023 11:21
Aichi, si gledal kaj letošnjo daytono? Zmaga za acuro, oba nemška titana potolčena... (kraljevski razred)
© Copyright 1999-2023 Avtomanija