Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ecto-1 za 5 tisočakov
Za zbiratelje
Ecto-1 za 5 tisočakov
Ecto-1 za 5 tisočakov
27.02.2023 01:54

Vsi zbiratelji miniatur in avtomobilskih modelčkov - tole morate imeti!

Artur Švarc

Eden od najbolj slavnih filmskih avtomobilov je Cadillac Miller-Meteor Sentinel, za potrebe Iztrebljevalcev duhov predelan v posebno namensko vozilo z vso mogočo opremo in oznako Ecto-1. Modelčkov omenjenega belega karavana iz 1959 je veliko, med drugim tudi Hot Wheelsov lepo detajliran primerek v merilu 1:18, pa 46-centimetrski LEGO paket. A nobeden od njih se ne more primerjati z repliko v razmerju 1:6, ki jo je naredil Blitzway. Prav ste videli - avto je le šestkrat manjši od originala in meri 117 centimetrov.

Velikost sicer ni vse, a ta kreacija je prav genialno natančna v podrobnostih. Na pravem ozadju lahko deluje kot da je v filmu. Blitzway je v paketu dodal prav vse elemente, ki ta sicer reševalni avto spremenijo v avto za lov na duhove.

V paketu sicer ni kit, ki bi ga morali sestaviti, vseeno pa bo nekam malega dela dobrodošlega, ko je treba namestiti stvari na streho in povezati žičke - tako je, zadeva ima celo LED osvetlitev, pa ne le sprednje in zadnje luči in strešne opozorilne luči, pač pa so osvetljeni tudi številni zasloni in paneli, vsega skupaj je kar 45 LED funkcij, strešne alarmne luči pa imajo še motorček za rotacijo. Ne manjka niti efekt sirene, vgrajen pa je pravi MP3 predvajalnik, kamor lahko priključimo USB ali SD kartico. Ray Parker Jr. in naslovna tema filma iz avta? Epsko!

Vse sicer ni popolno, saj motor ni pretirano podroben, a bo tudi motorni pokrov večino časa zaprt. In še cena? Ni za vsakogar. V začetku je Blitzway paket prodajal po 2999 dolarjev, a ker piše, da trenutno ni na zalogi, cene na eBayu pa so ponorele, gre verjetno za zelo omejeno serijo. Na eBayu se ta hip gibljejo od 3700 pa vse do 5000 dolarjev. Blitzway že zbira naročila za novo različico, ki so jo mulci našli v zadnjem filmu iz franšize v skednju, postarano in umazano. Izšla bo marca, cena je 2000 dolarjev in kot kaže, je tudi ta že razprodana.

Enega od primerkov si je omislil tudi Adam Savage, slavni Mythbuster.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija