Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Za male in velike otroke
Reportaža
Za male in velike otroke
Za male in velike otroke
11.04.2023 19:07

Bili smo otroci in smo se igrali z avtomobilčki, zdaj smo malo večji in predvsem starejši otroci tako in obiskali smo največje tovrstno igrišče za velike otroke pri nas.

Artur Švarc Artur Švarc

Avtoceste, take in drugačne, avtomobili in letala na daljinsko vodenje. Vse to je danes v kaki zaprašeni škatli v kleti ali pa je romalo v smeti. Če ste imeli veliko sreče, so se s tem igrali še vaši otroci, preden so prišli v puberteto. In zdaj? Na severu na Ravnah na Koroškem je nastal poseben park. Točno tak kot bi ga hoteli imeti, ko smo bili otroci in točno tak, s katerim bi se še danes igrali.

Obiskali smo RC Fun Park, projekt v stalni nadgradnji, ki ne bo pustil nikogar, ki je vsaj malo cepljen na avtoceste in podobno šaro, hladnega. Pravzaprav obstaja celo nevarnost, da boste tam obtičali za več dni. Skratka, v hali v dveh nadstropjih je park s samimi dobrotami.

Za male in velike otroke

Ustanovitelji RC Fun Parka so imeli vizijo ustvariti prvi RC park v Sloveniji, kjer se lahko ljudje srečajo in uživajo v skupnih izkušnjah z RC avtomobili. Ta se je v enem letu tudi udejanila in RC Fun Park je postal priljubljena destinacija za vse, ki imajo radi daljinsko vodene avtomobile. RC Fun Park ponuja veliko 4-pasovno slotcar stezo, ki je primerna za dirkanje tako kot na tekmovalnem nivoju ali pa samo postavljanje hitrih krogov.

Slotcar sem nekako še najmanj maral, ko sem bil otrok. Mehanotehnikina osmica je bila prezahtevna in avtomobilčki so leteli ven v vsakem ovinku. Zakaj? Zato ker je slotcar tudi umetnost natančnosti dodajanja in odvzemanja »plina«. Ko ti na samem mestu pokažejo, kako električno čudo, ki ga na tire držijo magneti, odpelje 30-metrski krog v 8 sekundah, dobiš v pragmatični buči odraslega otroka nov zagon. Natančnost se meri v stotinkah. In še več, mojstri na dirkah vozijo brez magnetov, kar pomeni, da avto čez ovinke ves čas drsi. Mojstrstvo tisočink, lahko rečemo.

Za male in velike otroke

Poleg tega je v parku tudi Kyosho steza, kjer lahko obiskovalci tekmujejo z avtomobili z daljinskim upravljanjem in se preizkusijo v spretnostnih ovirah na crawling poligonu, kjer z milimetrsko natančnostjo RC terenci lezejo čez ovire, skale in mostove iz debel. Za najmlajše obiskovalce, ki imajo še nerodne prste, pa je na voljo velika Hotwheels steza, kjer lahko spuščajo avtomobile in navijajo, kateri bo prišel prej na cilj.

RC Fun Park ponuja tudi vrsto aktivnosti za praznovanja rojstnih dni in druge posebne dogodke. Tako lahko izbiramo med različnimi paketi, ki vključujejo različne dejavnosti iz njihovega nabora.

»RC Fun Park je idealen kraj za teambuilding dogodke. Obiskovalci lahko preizkusijo svoje sposobnosti v stvareh, ki so jih poznali kot otroci in se povežejo s sodelavci na edinstven način,« nam povejo.

Za dogovor o terminih obiska jih poiščite na Facebooku ali pokličite 051 642 844.

V halo v industrijski coni na Ravnah smo prišli past radovednost in da naredimo nekaj fotografij in spišemo kakšno novico, ostali smo več kot uro. Sploh zato, ker si lahko kot odrasli priznamo, da je je v nas še vedno otrok, ki se želi dokazovati. Pripravljajo tudi stezo za drift z velikimi RC avtomobili in dvoransko off-road progo s skoki in vsem, kar je povezanega z umazanijo. Fascinantno je tudi, da so vse proge nameščene v zelo lepo dodelane makete in kulise, ki se ne naredijo kar čez noč, gradnja lahko traja več mesecev, potrebna pa je seveda tudi domišljija.

Za male in velike otroke

Leta 1957 je podjetje Scalextric izdelalo prvo električno dirkalno progo za modelne avtomobile, ki je kmalu postala zelo priljubljena po vsem svetu. Scalextric je patentiral sistem 'sulic', ki je omogočil, da se dirkalni avtomobili hitro in enostavno premikajo po stezi. V šestdesetih letih je bil slotcar eden najbolj priljubljenih hobijev v ZDA in po vsem svetu. Mnogi proizvajalci so se začeli ukvarjati z izdelavo dirkalnih avtomobilov in dirkalnih prog, kar je vodilo do široke izbire modelov in stez. V sedanjem času je slotcar še vedno priljubljen hobi, ki se je razvil v tekmovalni šport. Obstajajo različne organizacije in lige, ki organizirajo dirke s slotcarji in turnirje po vsem svetu. Poleg tega so se pojavile tudi nove tehnologije, kot so digitalni sistemi za upravljanje dirkalnih prog, ki omogočajo več igralcem, da hkrati dirkajo na isti progi.

Za male in velike otroke

RC Fun Park ima v prihodnosti še velike načrte, so povedali: "V načrtu je izgradnja zunanje steze za RC avtomobile različnih panog, ki bo obiskovalcem omogočila različne aktivnosti ter urjenje in dokazovanje svojega znanja."

Kot rečeno, prišli smo pogledat, ker smo veliki otroci, navdušeni pa bodo tudi običajni otroci. Lahko bi ostali tudi nekaj dni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil12.04.2023 10:48
Noro. Nisem vedel.
aichi12.04.2023 12:52
Pejd, sam računaj, da boš enkrat moral tud domov :)
© Copyright 1999-2023 Avtomanija