Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nizkocenovni španski dvokolesniki
Novo v Sloveniji
Nizkocenovni španski dvokolesniki
Nizkocenovni španski dvokolesniki
21.04.2023 06:06

Podjetje PR Moto, ki dolga leta na Koroškem koncu zastopa Hondine motocikle, je v svoj portfelj uvrstilo novo blagovno znamko skuterjev in motociklov. Korenine ima na Kitajskem, cene zanje pa se gibljejo med 2.890 in 5.490 evrov.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Zgodba znamke Wottan Motor se je začela v letu 2009, ko je podjetje ustanovila ekipa strokovnjakov z bogatimi izkušnjami na področju motornih koles, osredotočenih na dvokolesnike za mestno in primestno vožnjo, s sestavnimi deli iz Kitajske. Ti so sprva prodajali le skuterje, leta 2018 pa v ponudbo dodali tudi motocikle. Skupno imajo zdaj v evropski ponudbi kar 9 različnih modelov. Pred dobrim letom dni je slovenska ekipa podjetja PR Moto na enemu od evropskih motociklističnih sejmov šla v lov za nove poslovne priložnosti in zelo hitro stkala vezi s Španci, ki imajo sedež podjetja v bližini Valencie. Pred kratkim so na Koroško že dobili prvo pošiljko skuterjev in motorjev, to pa je pomenilo začetek prodajnih aktivnosti na našem trgu. Kot pravi Rok Rebernik, prvi mož podjetja PR Moto, bi v letošnjem letu lahko na ceste poslali okrog 100 primerkov teh dvokolesnikov. Seveda, največ zanimanja pričakujejo prav za skuterje do 125 kubičnih centimetrov, ki so pri nas postali izjemno priljubljeni po lanski spremembi zakonodaje. Namreč, vozniki B kategorije s šesturnim praktičnim usposabljanjem v avtošoli pridobijo kodo 125, s tem pa jim je omogočena vožnja tovrstnih enoslednih vozil. 

Nizkocenovni španski dvokolesniki

Pri Wottanu za osnovna modela veljata Storm in Storm-T, ki ju poganja ga štiritaktni enovaljnik z močjo 6,5 kW (8,85 KM). Minimalna cenovna razlika med njima se kaže predvsem v opremi, saj ima različica T denimo LED osvetlitev in LED dnevne luči, obenem je pa opremljen tudi z varnostno magnetno ključavnico, ki deluje kot centralno zaklepanje, saj zaklene in odklene zagon, krmiljenje, odpiranje pokrova posode za gorivo ter sedež. Cena zanj je postavljena tik pod 3 tisočake (2.990 evrov) in je za 100 evrov dražji od vstopne verzije. Model Storm-R je stopnico višje. 125-kubični zračno hlajen agregat z 9,1 kW moči (12,4 KM) je skladen z emisijskim standardom Euro 5 in je opremljen z zadnjo generacijo krmilne enote EFI, ki jo je razvil Delphi. Opremljen je z barvnim zaslonom TFT, ki ponuja digitalni merilnik hitrosti in vrtljajev ter druge pomembne podatke vključno z indikatorjem napolnjenosti baterije, pri temu modelu pa se lahko kupci odločajo med verzijo z ABS zavornim sistemom ali brez. Razlika ceni je 300 evrov, vstopni model pa stane 3.890 evrov. V kategoriji 125-kubičnih skuterjev imajo še model Storm-V, ki velja za nekakšnega pustolovskega križanca, z vgrajenim enovaljnim vodno hlajenim agregatom z močjo 10,5 kW (14,3 KM). Tudi ta je na voljo z ABS-om ali brez, obenem pa že ima Bluetooth povezavo, polne LED žaromete in možnost prostoročnega zagona. Cena? 3.790 evrov.

Nizkocenovni španski dvokolesniki

V kategoriji 300-kubičnih skuterjev je na voljo le en model v več različicah – Storm S. To je njihov najzmogljivejši skuter, kjer je razpon cene od 4.390 evrov do 5.490 evrov. Za pogon skrbi vodno hlajen agregat s štirimi ventili, ki razvija 19,5 kW (26,5 KM) moči, kot ta pa je že primeren tudi za daljše potepe, saj omogoča namestitev potovalnih kovčkov, ki jih ponuja proizvajalec. Seznam serijske opreme vključuje varnostno ključavnico z gumbom za odpiranje sedeža in rezervoarja za gorivo, zadnje vzmetenje z nastavitvijo prednapetosti, USB priključek za polnjenje mobilnega telefona ali navigacijske naprave in centralno stojalo. Kot že omenjeno, so Španci pred nekaj leti presenetili še z motocikli. V ponudbo so uvrstili zanimivega Caffe racerja Rebbe in dirkaškega GP-1 ter GP-2. Vse tri poganja 125-kubični vodno hlajen štiritaktni agregat, ki razvija 9,3 oziroma 10,4 kilovata moči. Cena zanje se giblje od 3.090 do 3.490 evrov.

Nizkocenovni španski dvokolesniki

Trenutno se skuterji in motorji prodajajo na dveh lokacijah v Sloveniji. V prodajnem salonu v Breznu na Koroškem in pri podjetju Retail iz Črnomlja, na obeh lokacijah pa poskrbijo tudi za vse servisne storitve. 

Nizkocenovni španski dvokolesniki

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil21.04.2023 13:35
Že nekaj časa načrtujem obisk. Zanima me, pred vsem, 300 ccm.
klemens21.04.2023 16:01
Tudi sam že gledal, lep dizajn.
alfafil21.04.2023 16:15
Malo sem skeptičen, vseeno je to kitajc, ker se spomnim kakšno polomijo je pred leti imel zastopnik korejskega Hyosung. Sem že videl enak vstopni izdelek pod drugo znamko. 9 KM je za 125 premalo, o teži raje ne govorijo.
alfafil21.04.2023 16:21
Aja. vstopni model je kopija Yamahe Xmax, očitno priljubljena za kopiranje. Tudi Longjia ima podoben model.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija