Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Robotaksi obtičal v svežem betonu
Avtonomna vozila
Robotaksi obtičal v svežem betonu
Robotaksi obtičal v svežem betonu
18.08.2023 01:20

Robotaksi podjetja Cruise se je v San Franciscu spet znašel v težavah. Obtičal je v mokrem betonu na gradbišču.

Urša Prosenjak

Samovozeču električni Chevrolet Bolt je prevozil le kratko razdaljo, preden so se njegova kolesa pogreznila v svež beton, avto pa je tako nepremično obtičal.

Dogodek je posnelo več mimoidočih in svoje posnetke delilo na družabnih omrežjih, kar je sprožilo val komentarjev, med katerimi jih je bilo precej usmerjenih proti podjetju Cruise, marsikdo pa je tudi izrazil dvom o prihajajočih robotaksijih.

Prebivalec Paul Harvey  je povedal za San Francisco Gate, da je opazil na gradbišču vozilo brez voznika ali potnikov. »Avto je mislil, da je pred njim cesta in ni prepoznal sveže ulitega betona.«

Cruise je incident potrdil v odgovoru na objavo na družabnem omrežju in dejal, da je vozilo prevzel. Prebivalec San Francisca je povedal, da je pozneje videl ljudi, kako so robotaxi izvlekli iz mokrega betona. »Eno od naših avtonomnih vozil je zapeljalo na gradbeno območje in se ustavilo v mokrem betonu. To vozilo so že našli in o tem komuniciramo z mestom,« je sporočil Cruise.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil18.08.2023 20:34
Končal je tam, kjer mu je mesto.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija