Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dizelski motor bo najpogostejša izbira
Slovenska premiera: Mercedes razred E
Dizelski motor bo najpogostejša izbira
05.10.2023 04:49

Mercedesova tovarna v nemškem Sindelfingnu je k slovenskim trgovcem poslala prvih nekaj primerkov novega razreda E. Istočasno se prodajne aktivnosti začenjajo tako za limuzinsko in za karavansko izvedbo.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Kot so povedali Mercedesovi predstavniki imajo za letošnje leto v tovarni rezerviranih 45 vozil, od te številke pa večino predstavlja limuzina. Karavanov bo le 10. Pri napovedih je zanimivo, da bo večina kupcev izbrala razred E z oznako 220d, kar pomeni, da bo velikana gnal dizelski štirivaljnik s 145 kilovati moči. Ta je opremljen z dodatkom elektrifikacije in stane nekaj manj kot 70 tisočakov, če pa si kupec zaželi štirikolesnega pogona, bo nakup dražji še za dodatne tri tisočake. Obenem priznavajo, da si bodo prizadevali zviševati odstotek ostalih pogonov. Denimo hibridno gnanega E300e, ki stane 76 tisoč evrov, poganja pa ga kombinacija 150-kilovatnega bencinskega in 95-kilovatnega električnega motorja. Na papirju ima deklarirano najnižjo povprečno porabo. Poleg teh dveh pogonskih sklopov bodo kupci lahko izbirali še najšibkejšo E200 verzijo s 150-kilovatnim bencinskim štirivaljnikom in zmogljivejšo hibridno E400e verzijo. 

Dizelski motor bo najpogostejša izbira

Pri novi izdaji velja izpostaviti, da je razred E dobil novo zunanji videz, ki se od izbire paketa opreme malenkostno razlikuje, občutno več sprememb pa se je zgodilo v potniški kabini, kjer so razvojniki poskrbeli še za odtenek več udobja in tehnološkega napredka. Uporabnik bo običajen ključ lahko nadomestil s pametnim telefonom. V začetku digitalni ključ deluje le na Applovih telefonih, pripravlja pa se možnost, da bodo v ta proces vključeni tudi telefoni z Androidovo programsko opremo. Veliki zaslon na dotik Hyperscreen je preteklost, saj ga zdaj nadomešča nov MBUX-ov Superscreen. V tem primeru ne gre za en velik zaslon, pač pa dva oziroma tri prikazovalnike. Digitalni merilniki so postali samostojna enota, potem je tu osrednji zaslon multimedijske enote, za doplačilo pa bo na voljo tudi zaslon v sovoznikovem delu. Ta tehnološki izum pomeni doplačilo 2.036 evrov. 

Dizelski motor bo najpogostejša izbira

V oči pade tudi, da so se vsi gumbi premaknili iz konzole med sedežema pod osrednji zaslon, na sredini armaturne plošče pa so pri Mercedesu vgradili eno od kamer, ki bo omogočala, da se uporabnik vozila, medtem ko je to ustavljeno, lahko pridruži video konferenci preko aplikacije Zoom ali preprosto naredi selfi. Ta kamera bo serijsko vgrajena v primeru, da se uporabnik odloči za prej omenjene tri zaslone. Razvojniki so v najnovejšo generacijo infozabavnega sistema vgradili tudi TikTok, igro Angry Birds in spletni brskalnik Vivaldi, za doplačilo pa bo možno uporabljati pretočno platformo ZYNC. Sistem Active Ambient Lighting poskrbi, da se osvetljenost spreminja v skladu z glasbo, ki se predvaja, na seznam serijske opreme pa so uvrstili Burmesterjev sistem 4D s 17 zvočniki. 

Dizelski motor bo najpogostejša izbira

Podobno kot ostali bratje ima Mercedes razred E serijsko vgrajeno zračno vzmetenje, med dodatno opremo pa je tega možno opremiti tudi s štirikolesnim krmiljenjem, ki olajša manevriranje na mestu in vožnjo na zavitih cestah. Ta dodatek bo kupce dodatno stal 3.812 evrov. Pri novemu razredu E velja omeniti še to, da poleg limuzine in karavana v ponudbi ohranjajo AllTerrain izdajo, ki ima nekaj terenske šminke, več opreme in posledično višjo začetno ceno. Karavanska izvedba, tako klasična kot AllTerrain, bo kupce prepričevala predvsem zaradi večje uporabne vrednosti v zadnjem delu. Prtljažni prostor, ki je v primerjavi s predhodnikom za 25 litrov manjši, v osnovi meri 615 litrov (prej 640 litrov) in ga je možno s preklopom naslona zadnje klopi (20:40:20) povečati na skupno 1830 litrov. Pri različici s priključno-hibridnim pogonom del prostora zasedejo baterije, zato prostor v zadnjem delu meri le 460 litrov. In še to, karavan je od limuzine za dva tisoč evrov dražji.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Avtomanija (@avtomanija)

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens05.10.2023 23:53
Oblikovno zunaj bolj posrečen kot znotraj. Moti me črna barva okoli prednje maske (no ob črni barvi celotnega avtomobila me najbrž ne bi :-). V primerjavi z novo BMW serijo 5, mi je MB veliko lepši. Klasično umirjen. Mi je pa zanimivo, da ves dan nihče ni pokomentiral. A smo že odpisali te limuzine?
Bacco06.10.2023 09:20
Hja, ne vem če smo ravno odpisali limuzine. Prej bi rekel da smo odpisali Mercedes. A veš tisto, ko je sicer vse super... ampak popolnoma nezanimivo.
7even7706.10.2023 09:48
Ja, Bacco, tule moram kar podpreti tvoj komentar. Klemens, seveda, MN je tehnološko zagotovo eden naprednejših - to so vedno nekako celo narekovali razvoj stvari - ampak sama podoba, torej tisto, kar “izmerijo” oči, pa vedno bolj bledi. Ob novi BMW 5 se lahko ta izdelek verjetno parkira za njim. Drznem si (vsaj) pomisliti, da še naprej tudi za A6. Ostalih ne bom našteval, ampak E je bil svojčas balzam za oči. Danes je to samo še spomin (tudi zame).
etilometer06.10.2023 21:22
Ne dvomim v tehnologijo sam dolgčas … kaj ne bo elektrika najbolj prodajna ????
jjs06.10.2023 21:31
Včasih oblika pri M-B (zlasti E) ni bila tema (W115, W123) ali pa je bila elegantno zadržana (W124). Tole pa, ne vem, ni ravno da bi pisal domov, obenem pa želi biti postavljaški. 3/4 jih bo 220d? So na Baragovo navalili taksisti?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija