Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Japonski malček za po Luni
Koncepti: Toyota Baby Lunar Cruiser
Japonski malček za po Luni
06.10.2023 08:21

Toyota je zrisala nov lunarni rover z oblikovnimi potezami legendarnega Land Cruiserja FJ40.

Artur Švarc Toyota

Koncept je nastal ob 50-letnici Toyotinega ameriđkega oblikovalskega centra Calty Design Research, Baby Lunar Cruiser (BLC) pa je le eden od konceptov, ki so nastali ob tej priložnosti. Narejen je, da osvoji neprevozne terene na Zemlji in drugje, pravijo pri Toyoti.

Kot rečeno je navdih za dizajn Land Cruiser FJ40, kar se vidi z mogočnim napisom Toyota na sprednjem delu, da bodo tudi mali zeleni vedeli, kakšen je pravi terenec. Sprednji del v celoti pokriva kabina, ki objema tudi masko.

V notranjosti najdemo digitalno armaturko z razširjeno resničnostjo, dva joysticka za upravljanje in nastavljive vesoljske sedeže. Reč ima še cel poligon kamer in senzorjev, ločena vrata prtljažnika in elektromotor v vsakem kolesu za pogon, kolesa pa so obuta v brezzračne pnevmatike. Koncept se naslanja tudi na dejanski razvoj lunarnega modula, pogodbo z Japonsko vesoljsko agencijo je Toyota podpisala 2019.

Rover, ki elektriko dobiva iz gorivnih celic, bi lahko prevozil več kot 10 tisoč kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
RedNige506.10.2023 19:11
in kje so vidne te legendarne poteze? meni ne deluje čisto nič podoben
klemens06.10.2023 19:54
...je navdih za dizajn Land Cruiser FJ40, kar se vidi z mogočnim napisom Toyota....Ok saj nekako logično, da ima Toyota napis Toyota. Glede ostalega... bi mogoče videl podobnost edino, če bi vzel fentanil.
alfafil06.10.2023 22:26
Lepo se vidi, spredaj in zadaj.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija