Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Korak naprej na različnih področjih
Prenova za Hondo CRF1100L Africa Twin
Korak naprej na različnih področjih
Korak naprej na različnih področjih
07.10.2023 09:40

Honda je pripravila paket novosti za njihov prodajno priljubljeni enduro potovalni motocikel, ki v slovenske prodajne salone pripelje tik pred koncem letošnjega leta.

Peter Pirkovič Honda

Na prvi pogled ne bo težko opaziti nekaj lepotnih popravkov na maski, oklepu in novemu vetrobranu, nastavljiv po višini v petih položajih. Pri obeh verzijah je pogon ostal isti. Torej, 1084 kubičnih centimetrov delovne prostornine, 75 kilovatov moči, z nekaj tehničnimi rešitvami pa so uspeli povečati navor s 105 na 112 Nm, ki je zdaj na voljo že nekaj prej in sicer pri 5500 vrtljajih. Verjeli ali ne, na evropski ravni so v lanskem letu prodali skoraj polovico Hond CRF1100L Africa Twin s samodejnim DCT menjalnikom z dvojno sklopko, zato je bil ta deležen nekaterih izboljšav, da bi v praksi bil učinkovitejši in uporabniku prijazen za uporabo. 

Korak naprej na različnih področjih

Občutna sprememba se je zgodila pri klasični različici Africe Twin, ki je z modelsko letnico 2024 pridobila oznako ES, kar pomeni, da je ta opremljena z elektronskim vzmetenjem Showa EERA (Electronically Equipped Ride Adjustment). Ta je bil v preteklosti na voljo le za izvedbo Adventure Sports. Osnovna verzija tega potovalnega endura bo tudi v prihodnje na voljo s klasičnim mehanskim vzmetenjem. Ta bo opremljena spredaj z 21-palčnim, zadaj pa 18-palčnim kolesom, medtem ko se je zdaj velika sprememba zgodila pri izvedbi Adventure Sports, saj je ta zdaj spredaj opremljena z 19-palčnim kolesom (prej 21-palčno kolo) in z zmanjšanim hodom vzmetenja za 20 milimetrov (spredaj 210 mm, zadaj 200 mm). Pri Hondi pravijo, da bo ta zdaj še bolj dostopen širšemu krogu kupcev, saj je posledično nekoliko nižji tudi sedež (835 mm), a najbolj bistveno je, da bo lažje obvladljiv na mestu, na cesti pa še bolj stabilen. Različica Adventure Sports bo serijsko opremljena s prej omenjenim elektronskim vzmetenjem Showa EERA.

Korak naprej na različnih področjih

Pri zastopniku Hondinih motociklov so nam povedali, da bodo prve primerke dobili še pred koncem letošnjega leta. Cena osnovnega modela predvidoma ostaja enaka in sicer 14.990 evrov, za izvedbo CRF1100 A3 z elektronskim vzmetenjem bo potrebno odšteti 16.690 evrov, za CRF1100 D z DCT menjalnikom bo začetna cena postavljena pri 16.190 evrih, dodatek elektronskega vzmetenja pa bo pomenil 1100 evrov višjo končno ceno. Osnovna Africa Twin Adventure Sports v beli HRC ali črni barvi bo stala 18.990 evrov, s samodejnim menjalnikom pa 20.190 evrov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija