Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Defender v ekstremih
Mansory
Defender v ekstremih
Defender v ekstremih
10.10.2023 09:00

Mansory še nikoli ni pogledal stran, ko je bilo treba narediti ekstremno različico najbolj navitih SUV primerkov na planetu.

Artur Švarc Mansory

Izjema ni niti Land Rover Defender. Najmočnejši serijski primerk z V8 ima 388 kW (525 KM), kar pa je za fante pri Mansoryju premalo. Land Rover Defender Black Edition je omejena serija desetih primerkov, ki so narejeni po okusu predelovalca, torej pretirani. Defender Black Edition je odet v črno barvo, ima razširjene blatnike spredaj in zadaj, vse skupaj pa začinijo še novi zajetni odbijači. Pozabili niso niti na pragove, kaj šele nova vzvratna ogledala. Dovolj? Seveda ne - če lahko zamenjaš še motorni pokrov z drugačno in prepišno različico. Na zadku so še štiri izpušne cevi, avto je obut v 24-palčna platišča, spredaj na strehi sta dva spojlerja z reflektorjem, enako za aerodinamiko skrbi še en spojler na koncu strehe in še bi lahko naštevali.

5-litrski V8 je zahaljujoč čira-čara posegom navit na 478 kW (650 KM) in 870 Nm navora, slednjega je za 245 Nm več kot  pri originalu. Mansoryjev branilec tako do stotice skoči v 4,7 sekunde, končna hitrost pa je (omejena) 250 km/h. Nemški predelovalec obljublja enak body kit tudi za večjega petvratnega  Defenderja 110.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs10.10.2023 11:59
Vulgarno preseravanje. Za Arabirje.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija