Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rdeča barva, mehka streha in dobrodelnost
Fiat 500 X Dolcevita 1.5 130 E-Hybrid Red Edition
Rdeča barva, mehka streha in dobrodelnost
Rdeča barva, mehka streha in dobrodelnost
16.10.2023 10:06

Fiat 500 X je križanec na klasičen način. S posebno različico Red zaznamuje sodelovanje s fondacijo Red, kar v praksi pomeni, da je delež od cene prodanega avtomobila namenjen boju poti pandemijam.

Jure Urbančič Jure Urbančič
Osnovna cena: 29.500
Cena testnega vozila: 36.290
Retro oblika je še vedno aktualna
zunanjosti prilagojena notranjost
štirivaljnik in spodobne zmogljivosti ob zmerni porabi
udobje vzmetenja
Včasih malo grob prenos moči
hrup pri zaprti platneni strehi
draga platnena streha
slaba slika kamere za vzvratno vožnjo

Fiatov 500 X ni neznan spremljevalec na naših cestah. Vrsto let ga ponujajo ob boku klasičnemu Fiatu 500 in njegovi kombijevski izvedenki 500 L. Z novim modelnim letom pa se je pojavil z nekaj novostmi. Med njimi so popravili sprednji del in zadek ter ju opremili z novim logotipom. Platnena streha predstavlja različico Dolcevita ali nekaj, kar bi utegnilo biti podobno originalnemu Fiatu 500 v kabrioletski izvedbi. Nasploh predstavlja X v petstotičinem imenu večji avtomobil, z več notranjega prostora in večjimi zunanjimi merami. Tako je prtljažnika za 350 litrov in na zadnjo klop brez težav posadite tudi malo večje otroke. Pretiravati pa pač ne smete. Največ težav je z vzdolžnim pomikom klopi, če so spredaj zares velikani. Od originala ali malega Fiata 500 pa je avto zares bistveno večji v vseh pogledih.

Rdeča barva, mehka streha in dobrodelnost

Udobje Fiatovega 500 X je seveda najbolj izrazito v prvi vrsti. Vozniku so privoščili zelo znano atmosfero s kombinacijo analognih in digitalnih merilnikov, na enako znan način postavljenih stikal za upravljanje in prav tako iz ostalih različic petstotice znanim sredinskim zaslonom. Še najbolj zanimiva rešitev je gumb za zagon motorja natančno v delu, kjer je sicer reža za navaden ključ. Zagon zahteva nekaj privajanja na dvojno tipkanje, a gre, ko začnete opazovati obnašanje avtomobila. Dolcevita je pravzaprav mehka streha, ki Fiata 500 X pretvori v kabrioleta. Odpre se bolj široko kot steklene strehe, prepušča pa poleg večje količine zraka tudi nesramno več hrupa. To je edini pomislek, ki ga sporočamo bodočim kupcem. Na sedežih in na zunanjosti gre opaziti logotipe fondacije RED. Ukvarja se z dobrodelnostjo, a ne kar tjavdan. Njihovo poslanstvo je pomoč pri obvladovanju epidemij in bolezni, ki jih je mogoče preprečevati, a v vseh delih sveta za to ni dovolj finančnih sredstev. Opozarja, da moramo za zagotavljanje tega tudi nekaj storiti. Delež od prodaje za to namenjajo Stellantisove znamke Fiat, Jeep in RAM. 

Rdeča barva, mehka streha in dobrodelnost

Pod motornim pokrov se vrti štirivaljnik s hibridnim dodatkom. Ima 1,5 litra delovne prostornine in turbopolnilnik. Njegove zmogljivosti so s 96 kW največje moči in 240 Nm navora zelo spodobne. Pomaga pa mu še električni motor, ki doda 15 kW moči in 55 Nm navora. Za prenos moči skrbi menjalnik z dvojno sklopko DCT7. Kar pomeni, da premore sedem prestav. V praksi se kombinacija izkaže za udobno in mirno, razen v nekaj okoliščinah, ko preklop iz popolnoma električnega v podporni način ali popolnoma bencinski način malce zaniha avtomobil. Posebej pri speljevanju. Vsakič, ko smo hoteli to dejstvo ponoviti pred pričami, nam ni šlo. Avto pač nima rad grobosti. 

Rdeča barva, mehka streha in dobrodelnost

Fiat 500 X z zgoraj navedeno močjo sploh ni več počasen avtomobil. Niti pri pospeških, niti pri deklarirani najvišji hitrosti. Res je, da ob prazni bateriji ni več podpore, a nam tudi te ni uspelo tako popolnoma sprazniti. Če bi si želeli več baterijske rezerve, vam pri Fiatu pomagajo z gumbom za regeneracijo, ki začasno izklopi električno pomoč. Preskok med enim in drugim načinom je kot rečeno večinoma nečuten. Vožnja na elektriko in rekuperiranje energije je nekaj, kar voznik opazi tudi pri ugodnejši porabi goriva. Na testu smo povprečno porabili okrog 6 litrov goriva na sto prevoženih kilometrov. Za zelo raznolike poti, vsaj v tretjinskem mestnem deležu, se nad porabo ne moremo preveč pritoževati.

Rdeča barva, mehka streha in dobrodelnost

Obvladovanje ceste zaznamuje docela natančen in dokaj izoliran volanski mehanizem. Se pa izkaže na lepo urejenih makadamskih cestah, ko smo ga pognali skozi gozd. Brez bojazni o brezpotjih, za to ni niti namenjen, niti se nam ni zmešalo. Kakšen prijazen pohod v manj znano naravo pa zagotovo prenese. Precej bolj kot popolnoma nizki avtomobili. Na običajnih cestah mu štejemo v dobro predvsem udobje vzmetenja. Fiatov križanec za dobre namene pri podrobnosti ne skriva svojih let. Vseeno je spodobna alternativa za ljubitelje italijanske mode. Ima sodobno srce, dobre zmogljivosti, tudi kabrioletsko streho in s popolnim kompletom opreme tudi svojo ceno.

Rdeča barva, mehka streha in dobrodelnost

Tehnični podatki
Motor: 4, vrstni; prostornina - 1.469 cm3 ; moč - 96 kW (130 KM) pri 5250 vrt/min; navor - 240 Nm pri 1500 vrt/min; vrtina in gib - 71,0 mm x 92,2 mm;
Prenos: pogon spredaj; menjalnik - 7-stopenjski, DCT; zavore - hlajeni diski spredaj, diski zadaj; gume spredaj- 225/45R18; gume zadaj - 225/45R18; obračalni krog - 11,1 m;
Karoserija: 5-vratna, suv; segment - C (mali srednji); število sedežev - 5; mere (d/š/v) - 4.269 mm x 1.796 mm x 1.580 mm; medosna razdalja - 2.570 mm; kolotek spredaj - 1.545 mm; kolotek zadaj - 1.545 mm;
Notranje mere: prtljažnik - 350 litrov;
Mase: masa - 1.380 kg;
Zmogljivosti: pospešek - 9,4 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 194 km/h; rezervoar - 48 l; poraba WLTP - 5,8 l/100km (1 op 17,2); emisije CO2 - 134 g/km;
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Bacco16.10.2023 12:16
S to opremo in ceno verjetno tržno precej nezanimiv, sicer pa verjetno eden zadnjih Fiatov z normalnim motorjem in še italijansko zasnovo.
shark91116.10.2023 12:39
Kako to misliš "z normalnim motorjem"? Vgrajen motor je hibrid, to ja zame daleč od normalnega motorja...
R7816.10.2023 12:58
Malo konfuzno imate napisano za hrup platnene strehe. Pod minusi piše ob zaprti strehi, v besedilu pa pri odprti. Verjetno velja slednje, kajne?
Bacco16.10.2023 14:28
Z motorjem, ki ima vsaj še vse cilindre. Vse novosti iz Stellantisa bodo očitno očitno samo še električne in/ali 1.2 Peugeot kosilnice
alfafil17.10.2023 09:52
Eh, cena je milo rečeno smešna, čeprav mi ni do smeha.
avrelij17.10.2023 12:14
Glede cene se bo lahko smejal vsak, ki bo kupil razred (tudi 2) večji avto in ga plačal za ceno testnega. Že za ceno osnovnega se dobi marsikaj kar ponuja več, še izbirčen ni treba biti. Temu primerne bodo tudi prodajne številke.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija