Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mali električni pickup nove generacije
Koncept: Toyota EPU
Mali električni pickup nove generacije
21.10.2023 23:37

Toyota bo na Japan Mobility Show 2023 v Tokiu predstavila številne koncepte, med katerimi bo tudi električni pickup EPU.

Urša Prosenjak

Proizvajalec EPU opisuje kot koncept srednjevelikega pickupa nove generacije, čeprav ga njegove dimenzije uvrščajo med manjše predstavnike segmenta in ga predstavljajo kot tekmeca Fordu Mavericku. Dolg bo skoraj 4,9 metra, širok 183 cm in visok kakšen centimeter manj. Ima monokokno strukturo s štirimi vrati in prostorom za pet oseb. O pogonu še ni znanega nič, razen tega, da je povsem električen, terenske pnevmatike pa dajejo slutiti, da bo imel dvomotorni pogonski sklop.

Koncept je videti bližje serijski različici od večine običajnih konceptov. Predstavljena je tudi njegova notranjost z enim digitalnim zaslonom, ki vključuje funkcije voznikovega zaslona in osrednjega infotainmenta. Zaslon je del stopničaste armaturne plošče z ravno spodnjo polovico. Namesto klasičnega volana je oglato krmilo, v zadnjem delu pa je manjši tovorni prostor z modularnimi vrati prtljažnika, ki se lahko razdelijo na dvoje v vodoravni ravnini, kar ustvari več prostora za prevoz daljših predmetov.

Ni presenetljivo, da se je Toyota odločila razviti manjši pickup, saj je povpraševanje po Fordu Mavericku visoko že od začetka, njegov edini pravi tekmec pa je Hyundai Santa Cruz, kar pušča dovolj prostora za konkurenco.

Poleg pickupa EPU bo na dogodku, ki se bo za javnost odprl 26. oktobra, Toyota predstavila še več drugih konceptov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork23.10.2023 10:44
Fejst oblikovan koncept, lepo presenečenje japoncev
© Copyright 1999-2023 Avtomanija