Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Renaultova neevropska ofenziva
Ni za nas: Renault Kardian
Renaultova neevropska ofenziva
26.10.2023 02:02

Francozi imajo velike plane izven domačega terena in načrtujejo osem novih modelov, Kardian pa je prvi od teh.

Artur Švarc Renault

Največji bodo celo postavljeni na Geelyjevo CMA platformo, ki jo uporabljajo pri Volvu, vse ostalo pa je odvisno od trga in Kardian kot prvi, je pravzaprav predrugačen, že znan model - Dacia Sandero. Notranjost in boki jasno razkrivajo poreklo, sta pa sprednji in zadnji del narejena na novo, bolj radikalno od tega, kar so Francozi počeli s prejšnjimi Sanderi. Renault je sicer pred leti napovedal, da je Dacij z Renaultovimi značkami konec, kar se jasno vidi pri Kardianu z unikatnima koncema. Kardian je namenjen južnoameriškemu trgu in drugim državam v razvoju, ni pa še znano, ali bo zamenjal Sandera ali mu bo postavljen ob bok kot dražji model.

Notranjost je sicer tudi malce bolj odmaknjena od originala, kot bi človek pričakoval, sploh ker so vsak sklop stikal in gumbov, reže za zrak in kljuke na vratih dizajnirane na novo. Kardian ima tudi večji osrednjo zaslon in digitalne merilnike, česar Sandero nima.

Kardian bo prav tako na voljo s 17-palčnimi platišči, ambientalno osvetlitvijo notranjosto in izboljšano varnostjo. Šest zračnih blazin in 13 aktivnih in pasivnih varnostnih sistemov je le nekaj več od Sandera. Tam spodaj bo avto, ki ga bodo najprej izdelovali le v Braziliji, na voljo z litrskim trivaljnikom z 92 kW (125 KM) in 220 Nm navora. Pozneje načrtujejo proizvodnjo še v Maroku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7726.10.2023 08:31
Morda je, po Renaultovem, res konec Dacij z njihovim francoskim logom, nikakor pa - očitno - ni konec Renaultov z nezgrešlijivo Daciino genetiko. Pa naj to spredaj/zadaj/znotraj zakrivajo/prekrivajo, kolikor želijo. Lahko, da bodo čez čas šli po prav tako preprosti, znani poti in da tule že danes pravzaprav gledamo osveženo Dacio Sandero Stepway, seveda kot povsem samostojni in niti ne vzporedni model.
jjs26.10.2023 14:53
Kardashian+ Cardan= Kardian se meni zdi čisto pametna poteza in to, koliko je podoben Sanderu Stepway popolnoma irelevantno. Vemo, da je Dacia bolj kot ne Evropi namenjena znamka, ki je na določenih trgih (npr. ex-sovjetskih) organsko ne prebavljajo. In tam se vse imenuje pač Renault. Edino hecen se mi zdi paradoks, da je bila prav Brazilija prvi trg, na katerem se je leta 2007 začela prodaja modela (Renault) Sandero.
5VAR0G26.10.2023 21:30
Vizualno posrečen mali avtič, se mi zdi precej bolj proporcionalen kot novi C3
7even7701.11.2023 09:20
Hja, morda je povsem preprosto poenostavljanje, Jjs, včasih bolj, drugič pa precej manj irelevantno, saj veš. Po domače in niti ne toliko glede na trg - se obnese ali pa se (verjetneje) sploh ne.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija