Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prihaja tudi nova generacija Volkswagnovega velikana
Napovedujemo
Prihaja tudi nova generacija Volkswagnovega velikana
Prihaja tudi nova generacija Volkswagnovega velikana
10.11.2023 11:32

Po Renaultu, ki je pred dnevi napovedal prihod korenito prenovljenega Masterja, so se oglasili tudi pri Volkswagnu in na spletu objavili prve skice prenovljenega Crafterja.

Peter Pirkovič Volkswagen

Od leta 2017, ko so predstavili drugo generacijo tovornega velikana, so prodali kar 354 tisoč primerkov Crafterja po vsem svetu. Priljubljenost pri kupcih temelji predvsem na dejstvu, ker ta lahko spreminja svojo namembnost. Na voljo je kot tovorni ali potniški kombi, s kesonom kot prekucnik ali pa je na njemu možno opravljati različne vrste nadgradenj. Svoj delež pri prodaji je prispevala tudi bivalna različica Grand California. 

Prihaja tudi nova generacija Volkswagnovega velikana

In kaj prinaša nova izdaja? Kar se tiče zunanje podobe, sprememb ne bo veliko, so pa zato opazni konkretni premiki v potniškem delu. Crafterju so uredili popolnoma novo voznikovo delovno okolje, z novimi udobnejšimi sedeži, številnimi kakovostnejšimi materiali, obenem pa so se inženirji posvetili tudi digitalizaciji upravljanja. Osrednje podatkovno vozlišče se nahaja na sredini armaturne plošče v obliki 10,3- ali 12,9-palčnega zaslona na dotik, medtem ko v ozadju deluje najnovejši MIB multimedijski sistem. Na seznamu serijske opreme bodo med drugim tudi digitalni merilniki, kjer voznik preko novega večfunkcijskega volana lahko izbira med različnimi prikazi in spremlja številne potovalne podatke. Crafter v novi izdaji ukinja klasično mehansko ročno zavoro in jo nadomešča z elektronsko verzijo, v primeru samodejnega menjalnika pa na sredinski konzoli ne bo več klasične menjalne ročice, saj so jo nadomestili z obvolanskim selektorjem (podobno kot pri modelu ID.Buzz), s čimer so pridobili dodaten prostor za odlagalna mesta.

Prihaja tudi nova generacija Volkswagnovega velikana

Prenovljeni Crafter bo še naprej na voljo v različnih karoserijski izvedbah, prav tako bo na voljo izvedba s štirikolesnim pogonom, medtem ko bo motorizacija temeljila zgolj na dizelskemu štirivaljniku z različnimi stopnjami moči (103, 120 in 130 kilovatov). Volkswagnovi trgovci bodo knjigo naročil za Crafterja odprli aprila prihodnje leto, ko bodo znane tudi cene.

Prihaja tudi nova generacija Volkswagnovega velikana

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens10.11.2023 15:37
MAN verzija, ki ima samo drugačno značko bo verjetno tudi posodobljena. Kako bo s 4 motion pogonom? Še vedno nočejo vgrajevati zaradi prevelikih izpustov in EU zakonodaje? Dodajam še, da bo novi VW Transporter očitno Ford Transit custom, kot je zaslediti na spletu.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija