Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nov lastnik, nov pristop
Slovenska premiera: Ssangyong Torres
Nov lastnik, nov pristop
Nov lastnik, nov pristop
15.11.2023 02:01

Viharni časi so za korejsko znamko že pozabljeni, zato si ti zdaj želijo dvigniti prepoznavnost z novimi modeli. Prvi, ki je nastal pod okriljem novega lastnika KG Group, je model Torres. Kompaktni križanec, všečnih oblikovnih linij, z možnostjo izbire štirikolesnega pogona.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Avto, za katerega so ime dobili po nacionalnem parku Torres del Paine iz osrčja čilske Patagonije, je prvo javno premiero doživel že v lanskem letu, tudi kot električni model, a je zdaj v začetni fazi ves fokus usmerjen v različico z bencinskim motorjem. Tako kot drugod po svetu bo tudi pri nas korejski križanec opremljen le z 1,5-litrskim turbo bencinskim motorjem s 120 kilovati moči in 280 Nm navora, imajo pa kupci možnost izbire štirikolesnega pogona, ki je na voljo zgolj v kombinaciji s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Med kopico tehničnih podatkov velja izpostaviti, da je ta sposoben vleči tono in pol težko prikolico z zavorami.

Nov lastnik, nov pristop

4,7-metrski Torres z 2,68 metra dolgim medosjem bo lahko igral tudi vlogo družinskega avtomobila, saj je prostora v potniški kabini dovolj za štiri oziroma pet potnikov, ki imajo na voljo zajeten 703-litrski prtljažni prostor. Slednjega je v nekaj potezah možno povečati na 1662 litrov. Voznikov delovni prostor je na prvi pogled ergonomsko dobro urejen in primerno digitaliziran. Za volanom so umestili podolgovat 12,5-palčni zaslon za potovalne podatke, medtem ko ima sredinska konzola osrednji 9-palčni zaslon na dotik z aktualnim multimedijskim sistemom, nekoliko nižje pa je postavljen še en 8-palčni zaslon na dotik, preko katerega upravljamo klimatsko napravo. Dodatno ima ta urejena številna priročna odlagalna mesta in poseben prostor za brezžično polnjenje pametnih telefonov, na seznamu serijske opreme najbogatejših paketov pa je tudi možnost ogrevanja in hlajenja sprednjih sedežev.

Nov lastnik, nov pristop

Pri Ssangyongu pravijo, da se štirikolesno gnani Torres dobro znajde na terenu in v vodi (do 30 cm), saj ima vgrajen učinkovit sistem prenosa moči na vsa štiri kolesa (delovanje je odvisno tudi izbire treh režimov vožnje), hkrati pa velja izpostaviti, da je podvozje od tal oddaljeno za 20 centimetrov. Južnokorejski inženirji so novinca bogato opremili s številnimi aktualnimi varnostnimi asistencami, vključno z radarskim tempomatom, opozorilnikom na mrtve kote (v primeru odpiranja vrat, ko avto stoji), sistemom za ohranjanje vozila na voznemu pasu in sistemom za preprečevanje trčenja. 

Nov lastnik, nov pristop

Pri nas je Torresa, ki prihaja iz južnokorejske tovarne, možno kupiti na devetih prodajnih mestih, ki obenem ponujajo tudi servisne storitve. Glede na oddaljenost tovarne je prva količina že na zalogi v Sloveniji, medtem ko naslednja prihaja v februarju, v primeru individualnega naročila pa se čakalna doba podaljša na 4 do 5 mesecev. Najcenejši Torres v Sloveniji z vključenim popustom stane 31.899 evrov, medtem ko bo za najdražjega, za katerega ne ponujajo popusta, potrebno odšteti slabih 45 tisočakov.  Kupec bo ob nakupu deležen garancije oziroma jamstva za dobo 5 let oziroma do prevoženih 100 tisoč kilometrov. 

Nov lastnik, nov pristop

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs15.11.2023 08:27
Zanimiva zadeva. Sam nisem najbolj izobražen glede tovrstnih vozil, zato bi bil hvaležen za razlago, čemu služi rdeči nastavek spredaj desno. Vitlu? In nenavadno se mi zdi območje zadaj nad tablico: kot bi imel pod tistim čudnim pokrovom spravljeno polovico zasilnega rezervnega kolesa... drugo polovico pa pod dnom prtljažnika? Ali gre za kaj drugega?
pirko15.11.2023 09:32
zgolj nekakšen šminkerski pokrov do mesta, kjer se namesti kavelj oziroma vijak za vleko avtomobila. Na zadku pa je samo oblika taka kot nekakšen spomin na terenska vozila iz preteklosti, ko so imela na prtljažnih vratih nameščeno rezervno gumo.
7even7715.11.2023 10:56
V splošnem deluje nekoliko preveč "plastićen", pa čeprav niti ni napačen. V vsaj tem segmentu Ssangyong danes ali nekoč... Kot dan in noč. Če je že pokrovček vlečnega kaveljna spredaj recimo da dopadljiv dodatek, pa je silhueta nakazenega pokrova neobstoječega rezervnega kolesa na zadku povsem odveč.
darker15.11.2023 11:33
Roko na srce, če se spomnimo začetkov Ssang Yonga (Korando ali kako se je že klical, ki je bil proglašen za najbolj grd avto v zgodovini:)) je tole lep napreden ne glede na tist rdeč nastavek, morebiti preveč plastično notranjost in pokrov za pol rezervnega kolesa:) Kdo pa bodo kupci tega modela je pa že drugo vprašanje (vseeno mislim, da jih ne bo ravno veliko).
g-man15.11.2023 16:01
SSang Yong je imel tradicjo izdelave grdih vozil. Najgrši v zgodovini je bil eno-prostorec rodius. Zdi se mi, da so prvi naredili skrpucalo med terencem in kupejem še preden so se pri BMW-ju lotili X6. Model je bil action.
klemens15.11.2023 16:32
Prvi Korando je bil praktično kopija Jeepa CJ-5 (Keohwa Korando) ali tudi Asia Rocsta. Druga "smešna" generacija, ki jo bolj poznamo je pa imela licenčne Mercedesove motorje, bencinarje in dizle. Se še spomnim, kako se je v Sloveniji govorilo, saj SsangYong ima pa Mercedesov motor. No v glavnem tale Torres sploh ni tako napačen za ta denar, na eno oko je potrebno zamižati. Škoda ker ni dizla, tole verjetno kar pije bencina. Se kdo še spomni grdobca Rodius-a? :)
SimonsenPlus15.11.2023 20:11
Zakaj nima trikotnega volana, če so preprosti krogi očitno že preteklost?
Whiteswan18.11.2023 08:52
Zgleda obetavno, korejci imajo precej denarja, samo prave ljudi morajo dati na kljucna mesta (tudi ce jih odkupijo od velikih) pa se takoj zacnejo delat lepi in moderni avtomobili. Sicer pa tisti ki tako pljuvajo po grdusijah ki jih je SSY nekoc izdeloval.... dali so jih risat italjanom....
© Copyright 1999-2023 Avtomanija