Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Londonska policija bo parke nadzirala z električno Toyoto
Službena vozila
Londonska policija bo parke nadzirala z električno Toyoto
14.11.2023 22:59

Londonska policija je v svojo floto dodala nova vozila. Po parkih in ostalih javnih odprtih prostorih britanske prestolnice boto patruljirali z električno Toyoto bZ4X.

Urša Prosenjak

Evropska zakonodaja spodbuja državne organizacije, da v svojih službenih flotah dajejo prednost električnim avtomobilom. Zanje so se odločile že policije več držav, kot optimalna izbira za izvajanje policijskih nalog pa veljajo predvsem v mestih, kjer je prisotna močna tendenca k zmanjšanju emisij, hkrati pa je doseg električnih avtomobilov več kot dovolj za celodnevno delo policijske patrulje v mestu.

Londonska policija bo parke nadzirala z električno Toyoto

Policija v Londonu je v svoje vrste tako dodala novo Toyoto bZ4X, služila pa bo posebni enoti za javni red, imenovani Parks Police, ki je odgovorna za 87 parkov in odprtih javnih površin v okrožjih Kensington in Chelsea. Policija poudarja, da so se za novo Toyoto bZ4X odločili zaradi električnega štirikolesnega pogona in kompaktne velikosti.

Toyota bZ4X je opremljena z visokonapetostno baterijo s kapaciteto 71,4 kWh, ki zagotavlja doseg 411 kilometrov po WLTP ciklu. Za štirikolesni pogon skrbita dva elektromotorja s skupno močjo 160 kW.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs15.11.2023 08:20
Pred uporabo dobro zategniti kolesne matice.
skrivo15.11.2023 21:59
Res kekci, izberejo avto z največjo realno porabo v svojem razredu....to bo polom, ko pozimi še 250km daleč ne bodo prišli. Baterije je neto pod 60kWh.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija