Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
BMW v Nemčiji ne bo več proizvajal motorjev z notranjim izgorevanjem
Konec obdobja
BMW v Nemčiji ne bo več proizvajal motorjev z notranjim izgorevanjem
15.11.2023 23:50

BMW je zaključil proizvodnjo motorjev z notranjim izgorevanjem v Nemčiji. Prejšnji teden je tovarno v Munchnu zapustil zadnji primerek.

Urša Prosenjak

Osrednja tovarna skupine BMW je motorje z notranjim izgorevanjem proizvajala več kot 60 let, zato je odločitev, da jih ne bodo več izdelovali, prelomnica za znamko. V munchenskem obratu se bodo v celoti preusmerili na električne avtomobile.

Na proizvodnji motorjev v tovarni v Munchnu je delalo približno 1200 zaposlenih, ki so bili zdaj prekvalificirani in dodeljeni drugim področjem. Na območju dosedanje hale za proizvodnjo motorjev z notranjim zgorevanjem bo zgrajena hala za montažo novih modelov, v katero vlagajo 400 milijonov evrov.

BMW je zdaj popolnoma preselil svojo proizvodnjo bencinskih in dizelskih motorjev v svoji tovarni v Avstriji in Veliki Britaniji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo16.11.2023 19:27
Dokler še prodajajo mašinske avte, bi bilo logistično smiselno tudi motorje delat na lokaciji, kjer se sestavljajo avtomobili. Zdej bodo pa dražje motorje iz VB in Avstrije fural, buče da jim ni para...
jjs16.11.2023 23:34
Neverjetno, kako lahkega srca se nekdo odpove dejavnosti, ki jo obvlada najbolje na svetu. Kot bi se Švicarji odločili klasične ure in mlečno čokolado proizvajati le še v Romuniji, v Švici pa ure na štrom in šećerne tablice.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija