Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rahlo cenejši od originala
Novo v Sloveniji
Rahlo cenejši od originala
16.11.2023 11:05

Iz Mitsubishija so nam sporočili, da z današnjim dneh pričenjajo s prodajo modela Colt, ki je pravzaprav le klon Renaulta Clia. Za razliko od Renaultove ponudbe Mitsubishijev malček ne bo ponujal dizelskega motorja.

Peter Pirkovič Mitsubishi

Ko je nekaj časa kazalo, da se japonski proizvajalec poslavlja z evropskega tržišča, se je v navezi Renault-Nissan-Mitsubishi zgodil preobrat. Znamka ostaja v Evropi in sicer na način, da si ti sposojajo Renaultovo tehnično znanje in ga obdarijo s svojim logotipom, s čimer prihranijo ogromno denarja in ponovno pridobijo priložnost za ustvarjanje dobička. Ali jim bo scenarij uspel, bodo na koncu povedali kupci. Počakajmo nekaj let.

Že pred časom smo zapisali, da Colt sovpada s prenovo Clia, ki smo ga na ceste pospremili prejšnji mesec. Kar se tiče oblike je pravzaprav enak originalu, le satovje in nekaj elementov na maski je drugačnih. Celo zgornji zaključek maske, ki sega v pokrov motorja, ima obliko diamanta, pod njim pa je potem vtisnjen Mitsubishijev trikotnik. Edina razlika na zadku je napis Mitsubishi (namesto logotipa) in oznaka Colt, vse ostalo je identično kot pri Francozu. Ker ni logotipa, je toliko bolj očitna kamera za vzvratno vožnjo, ki jo bo marsikdo zamenjal za gumb za odpiranje prtljažnika, ki se skriva v odbijaču nad tablico. Tudi notranjost je pričakovano enaka  - digitalni merilniki od 7 do 10 palcev, odvisno od opreme in infozabavnega zaslona s 7 ali 9,3 palci, obenem pa ne gre spregledati Mitsubishijevega logotipa. 

Rahlo cenejši od originala

Pregled rednih cenikov razkriva, da sta si cenovno precej blizu. Začetna cena zanj, z litrskim bencinskim 49-kilovatnim motorjem, znaša 15.590 evrov (Renault Clio 15.990€), spisek serijske opreme pa je bolj ali manj identičen. V kolikor se kupec odloči za financiranje, se prodajna cena zniža še za 1000 oziroma 1500 evrov (pri bogatejših paketih opreme), dodatno pa bo ta deležen 5-letne tovarniške garancije (pri Renaultu je le 2 leti + 3 leta jamstva za doplačilo 500 evrov) in 5-letne brezplačne pomoči na cesti. V obeh primerih ta ugodnost preneha, ko avto prevozi 100 tisoč kilometrov. 

V ponudbi bo na voljo tudi litrski turbo bencinski motor s 67 kilovati, katerega osnovna cena se začne nekoliko višje kot pri Cliu in sicer pri 17.190 evrov, medtem ko je iz cenikov razvidno, da je hibridni Colt z vstopno ceno 23.790 evrov za debelega tisočaka cenejši od francoskega tekmeca. Izpostaviti velja še to, da Colt ni na voljo z dizelskim in niti ne s plinsko gnanim pogonom (LPG). 

Rahlo cenejši od originala

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7716.11.2023 11:17
Kakorkoli obračam, je na tako značilnem (in za francosko znamko praktično enem najpomembnejšem) Renaultu prav nenavadno in skorajda kar moteče zreti v (pre)raztegnjen napis (in embleme) japonskega proizvajalca na zadku. Tudi, če tega ne želim. Pa ne le tam...
shark91116.11.2023 15:00
Hibrid in litrski trivaljni mlinček....fenomanalno, res....a kakšnega normalnega recimo 1,6-litrskega štirivaljnika noben ni več sposoben vgraditi? Kam smo to zašli, ccc...
alfafil16.11.2023 15:05
Saj je v hibridu ta 1.6. :) Polom od wvta, čas bo povedal svoje.
klemens16.11.2023 23:49
Brez veze, če imaš Renaulta na trgu, zakaj bi kupil Renaulta z drugo značko za enak denar?
© Copyright 1999-2023 Avtomanija