Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Glavna tovarna v Stuttgartu se pripravlja na proizvodnjo električnih vozil
Porsche
Glavna tovarna v Stuttgartu se pripravlja na proizvodnjo električnih vozil
Glavna tovarna v Stuttgartu se pripravlja na proizvodnjo električnih vozil
19.11.2023 20:57

Porsche v skladu s prehodom proizvodnjo na brezemisijskih vozil preureja svojo glavno tovarno v Stuttgartu, kjer bo proizvajal električne različice Macana in Caymana.

Urša Prosenjak

Porsche se elektrifikacije loteva resno, zato napoveduje spremembe v svoji glavni tovarni v Stuttgartu-Zuffenhausnu, kjer izdelujejo legendarne modele 911, 718 Cayman in Boxster. Po začetnih zamudah predvsem zaradi težav pri razvoju programske platforme se Porsche zdaj intenzivno pripravlja na lansiranje svoje nove generacije električnih vozil naslednje leto.

Gre za električni Macan EV, ki bo lansiran že prihodnje leto, pa tudi za električni športni model 718, ki je predviden za konec leta 2025. Porsche izvaja temeljite ukrepe rekonstrukcije in razširitve svoje osrednje tovarn, da bi se prilagodil proizvodnji naslednje generacije vozil.

Vzporedno s klasično različico z motorjem z notranjim izgorevanjem bodo nekaj časa izdelovali tudi električno različico Macana. Porsche vlaga približno 250 milijonov evrov v predelavo tovarne, ki bo vključevala nadgradnjo številnih proizvodnih sistemov in integracijo pogonskega sklopa za Macana EV v obstoječi tovarni motorjev v Zuffenhausnu. Ko bo pogonski agregat za Macana EV sestavljen, ga bodo prenesli v tovarno Porsche v Leipzigu, kjer bodo vozila tudi izdelovali.

V okviru posodobitvenega programa je Porsche razširil tudi proizvodno linijo za športne avtomobile v svojem osrednjem obratu,.po končani adaptaciji pa bo možno na isti proizvodni liniji vzporedno sestavljati električna in klasična vozila.

Porsche širi tudi površine znotraj karoserijske delavnice in dodaja novo stavbo na mestu nekdanjega centra Porsche pred muzejem znamke. Zaključek je načrtovan za leto 2025, stavba pa bo delavnico oskrbovala z deli karoserije za Taycan, 911 in Cayman.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
id19.11.2023 21:35
Pravilno ime četrti v Stuttgartu je Zuffenhausen
© Copyright 1999-2023 Avtomanija