Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nori električni HiPhi A
Kitajska
Nori električni HiPhi A
Nori električni HiPhi A
20.11.2023 07:35

Kitajska znamka HiPhi se ponaša z enim najbolj norih električarjev na planetu.

Artur Švarc

Human Horizonsov HiPhi A je ultra hitra različica modela HiPhi Z, predstavljenega lani poleti. S skokom s konca abecede na začetek smo prišli do mašince s kar 960 KW, kar je po njihovih besedah dovolj, da avto pospeši do stotice v nekaj malega čez 2 sekundi, končna hitrost pa je skoraj 300 km/h, kar je kar solidno, glede na to, da ima zadaj dobesedno kuhinjsko mizo v obliki spojlerja, ki ustvarja velik pritisk k tlom in tudi velik upor. Avto je zgrajen na 800-voltni tehnologiji, ki mu omogoča, da pol ure deluje pri polni moči. O dosegu seveda niso veliko razglabljali. HiPhi A je hiperavto nove generacije - pogled pritegne velikanski spojler, aerodinamike pa ne manjka tudi po preostalem delu avtomobila, za boljši pretok zraka pa so sneli tudi modul z lidarjem nad sprednjo šipo. Posebnost so tudi zadnja vrata, ki se odpirajo nazaj, prvič pa so pokazali tudi fotografije notranjosti, kjer je veliko površin odeto v karbon, zunanja ogledala pa so zamenjale kamere z zasloni.

Tako kot večina kitajskih znmak ima tudi HiPhi računa na evropske kupce, ki so jim že predstavili modela Z in X, kaj točno pa bodo počeli z najnovejšim A, pa še ni čisto jasno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs20.11.2023 10:44
Si lahko mislimo svoje, a signal je jasen: na trgu e-vozil postaja Kitajska nova Japonska, skratka velesila, s katero bodo tradicionalni igralci ICE težko parirali. Mimogrede, primerek v barvi Hyundaijevega "N" ima frankfurtsko tablico..
skrivo20.11.2023 21:50
A se danes še kdo dela norce iz Kitajskih avtov? Morda tisti, ki ne vedo, da so ta boljši Kitajski proizvajalci že pokosili stare renomirane EU proizvajalce v domala vsem...
miata.knight21.11.2023 08:14
@Artur: ... modul z lidarjem nad sprednjo šipo?
aichi21.11.2023 11:30
jup, pr Z
© Copyright 1999-2023 Avtomanija