Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Krenčljanje božičnega XM-a
Larte Design
Krenčljanje božičnega XM-a
Krenčljanje božičnega XM-a
27.12.2023 23:27

Kako narediti izvenzemeljski BMW XM še bolj poseben? Podviga so se lotili pri Larte Designu.

Artur Švarc Larte

Velikan, posebna mešanica med skoraj luksuznim avtomobilom in skoraj M športnikom je poseben že na daleč, Larte Design pa mu je dodal še nekaj več. Po šestih mesecih tuhtanja so fantje iz nemškega Ratingena sestavili nadgradnjo za XM s kitom, ki vsebuje 17 karbonskih dodatkov. Dela so se lotili tako, da so najprej naredili klon iz gline in na njem ustvarjali karbonske elemente plast za plastjo. Na zunanjosti spredaj najdemo nov motorni pokrov z agresivnim dizajnom, dvodelni spliter, drugačno masko, odeto v Toronto rdečo, potem pa sledijo še poudarjeni kolesni loki, pragovi in veličasten difuzor s karbonskimi zaključki izpuhov.

Tu so še rdeča 23-palčna kovana platišča in posebna dvojna zavorna luč v difuzorju, ki je zaščitni znak predelovalca in zaokrožuje rdeče elemente. Na vrhu prtljažnih vrat je dvojni spojer, ki samo še ojača agresivni videz velikega SUV. Motorja se niso dotikali, še vedno je to hibridizirani 4,4-litrski V8, ki pri XM Label ediciji avto do stotice pospeši v 3,8 sekunde. Kit stane 43 tisočakov, za kolesa pa bo treba odšteti še 9 več.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7728.12.2023 08:32
Verjetno res zgolj zato, ker sem "nekoliko" starejšega letnika, mi ob pogledu na naslov ćlanka skozi misli, kakopak, pripelje francoski XM, kor celo prvi (in doslej edini) nosilec te oznake in slednje sploh nekako ne povezujem z bavarskim proizvajalcem. Še.
aichi28.12.2023 08:58
Ni edini, ker so jim Francozi posodili registrirano ime! :) Vse se da kupit.
7even7728.12.2023 09:32
Res je.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija