Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Karavan z izpiljenim videzom
Peugeot 508 SW Hybrid 1.6 PHEV 225
Karavan z izpiljenim videzom
Karavan z izpiljenim videzom
15.01.2024 11:38

Se spomnite francoske serije Taxi Luca Bessona? Če imate družino, je pred vami testni primerek, ki bo prišel najbližje znanemu belemu Peugeotu iz filmov. Prenovljeni Peugeot 508 SW prihaja z agresivno zunanjo podobo in novostmi v notranjosti.

Jure Urbančič Peter Pirkovič
Osnovna cena: 52.170
Cena testnega vozila: 52.870
Oblikovanje
privlačnost notranjosti
asistenčni sistemi
bogata oprema
sedeži
Uporabnost omejuje atraktivna oblika
dvojnost priključnih hibridov ki ustrezajo samo manjšemu delu uporabnikov
visoka kočna cena

Karavanska Petstoosmica je tudi v hibridni različici na voljo z novimi žarometi, novim nosom, posebej poudarjamo kremplje, ki jih tvorijo LED luči spredaj in novo letev z napisom Peugeot zadaj. Obenem ima tudi osveženo notranjost z i-Cockpitom in prenovljenim programjem sredinskega zaslona. Avtomobil kot je Peugeot 508 SW si zasluži tudi stavek ali dva o agresivni, nizki in nič kaj brzdani zunanjosti. Precej dobre oblikovne gene je prinesel že s sabo, prenova ga je samo še bolj izpilila. 508-ica ima za osnovo Stellantisovo zasnovo EMP2 v najbolj prestižni različici z zadnjo premo z več vodili. Kar sodi skupaj s športno zunanjostjo atraktivnega karavana s stranskimi stekli brez okvirja. Dodatek, ki ga sicer vidimo predvsem pri premijskih znamkah. 

Karavan z izpiljenim videzom

Na papirju torej nič slabega, kaj pa v praksi? Avto je zagotovo eden tistih z nizko silhueto, kar pomeni precej nizek sedež, a seveda ne prenizek. Udobje spredaj je na visokem nivoju. Zadaj prostora ni neskončno, tudi z otroškimi sedeži in podobnim ni težav. i-Cockpit deluje več kot sveže, kar nekako ugaja očem in prstom. Ponuja vse zahtevane in pričakovane varnostne sisteme, za piko na i pa še infrardeč pogled na svet. V relativno ozkem polju, a vseeno zelo, zelo navdihujoče. Zraven sodi še samodejno prepoznavanje nevarnosti v obliki pešcev. Prtljažni prostor je prav tako zadržano odmerjen, če kupujete zelo velike karavane. Za ostale ga bo s 530 litri povsem dovolj.

Karavan z izpiljenim videzom

Osemstopenjski samodejni menjalnik obvlada moč in navor s skupno 165 kW in 300 Nm. Pri bateriji hibridnega pogona, ki zmore nazivno 12,4 kW, si lahko obetamo malo nad 40 kilometri dosega, če so razmere kolikor toliko optimalne. V zimskem času je bil pričakovano nižji. Serijsko vam ponudijo polnjenje s 3,7 kW, za doplačilo pa tudi do 7,4 kW. Odvisno od vaših potreb, se morda kdaj celo splača. Večinoma pa polnjenje preko najcenejše, domače variante. Saj veste, da zelena falanga poskuša prisiliti voznike hibridov v čim bolj brezfosilno uporabo. S stališča delovanja avtomobila na razdalje, krajše od 35 kilometrov, to niti ni nespametno. Poraba se giba med šest in slabih sedem litrov, odvisno koliko zunanje dinamike prenesete v vsakdanjost. Spet bolje, če imate podporo polne baterije, ki pa večno ne bo ostala polna.

Karavan z izpiljenim videzom

V primerjavi z drugimi Stellantisovimi vozili je 508 SW bolj čvrst, a vseeno udoben avtomobil. Za volanom, ki vseeno deluje malce odklopljeno, daje občutek izjemne vzvojne čvrstosti. Liniji vožnje sledi zgledno, čeprav obut v zimske pnevmatike. Je dober sopotnik tudi za daljše avtocestne etape. Malo se sicer potem izgubi njegova hibridna uporabnost, ki nenazadnje zahteva nekaj dodatnega denarja. Hibridna posoda za gorivo s samo 43 litri je potem tudi omejujoč faktor, kot pri vseh podobnih avtomobilih. Če ciljate na dinamiko, je največji sovražnik brat z imenom 508 PSE SW -  povsem pravi “Taxi”.

Karavan z izpiljenim videzom

Tehnični podatki
Motor: 4, vrstni; prostornina - 1.598 cm3 ; moč - 133 kW (180 KM) pri 6000 vrt/min; navor - 300 Nm pri 3000 vrt/min; elektromotor 81 kW; litij-ionska baterija 12,4 kWh;
Prenos: pogon - spredaj; menjalnik - 8-stopenjski, sekvenčni samodejni; zavore - ja spredaj, ja zadaj; gume spredaj- hlajeni diski; gume zadaj - diski; obračalni krog - 235/45R18;
Karoserija: karavan; segment - D (srednji); število sedežev - 5; mere (d/š/v) - 4.778 x 1.859 x 1.420 mm; medosna razdalja - 2.793 mm; kolotek spredaj in zadaj - 1.601 mm;
Notranje mere: prtljažnik - 530 l;
Mase: masa 1.746 kg- ; nosilnost - 544 kg; skupna dovoljena masa - 2.300 kg;
Zmogljivosti: pospešek - 8,0 s do 100 km/h; najvišja hitrost - 240 km/h; rezervoar - 43 l; poraba WLTP - 1,2 l/100km (1 op 83,3); emisije CO2 - 30 g/km;
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7715.01.2024 12:26
Mogoče malce spregledan avto, ne vem. Vsaj vse doslej… Imel pa ga je @Klemens, kot se spomnim, a je zdaj, verjetno že, presedlal na višjo raven. Dobesedno.
Bacco15.01.2024 14:16
Meni je sicer oblikovno všeč, za večino ljudi pa je morda malo preveč futurističen. Se mi pa zdi glede na zunanje mere notri precej utesnjen. Glede na to, da v tem razredu večina prodaje predstavljajo službena vozila, mu manjka še močnejši dizel.
jjs15.01.2024 18:25
Vsaj kar se tiče nosu, se mi zdi facelift dokaj zgrešen. Vidal je dal več poudarka Peugeotovi tradiciji, tole pa je nekaj na prvi pogled sicer atraktivnega, a povsem generičnega. Nad samim avtom pa ostajam navdušen, čeprav se sam morda ne bi odločil za karavan.
klemens16.01.2024 10:16
Meni je še vedno všeč. Bil sem zelo zadovoljen, praktično nič težav. Največja težava je cena, že skoraj pet let nazaj je bil 47k eur z vso opremo, kar je bilo in je še vedno veliko. Od opreme bi pa pohvalil night vision, ko ti na ekranu označuje pešce, kolesarje itn.
7even7716.01.2024 11:44
Night vision je tudi meni všečen, pa ob tem zelo koristen in smiselen dodatek. Žal ga je še vedno precej premalokrat videti v seznamih doplačil.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija