Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Uporaben tovorni prostor in priključno-hibridni pogon
Ford Transit Connect
Uporaben tovorni prostor in priključno-hibridni pogon
Uporaben tovorni prostor in priključno-hibridni pogon
31.01.2024 13:36

Fordov oddelek za gospodarska vozila je predstavil novo tovorno vozilo izdelano na znani platformi, ki jo je razvil nemški partner.

Peter Pirkovič

Novi Transit Connect je pravzaprav pričakovano nadaljevanje zgodbe, ki so jo pri Fordu začeli z modelom Tourneo Connect. Slednji je udobna potniška verzija, novi model pa je v prvi vrsti uporabna tovorna verzija (na voljo tudi različica s sedeži) namenjena podjetjem in obrtnikom. Proizvodnja zanj se v poljski tovarni začenja sredi pomladnih mesecev, na cesti pri nas pa ga bomo opazili šele proti koncu letošnjega leta.

Uporaben tovorni prostor in priključno-hibridni pogon

Posebnost novinca je v tem, da bo kupcem na voljo v izvedbi s kratko in dolgo medosno razdaljo, možna pa bo tudi kombinacija s petimi sedeži. V primeru tovorne verzije je prostor za sedežema velik 3,1 oziroma 3,7 m3 (odvisno od medosne razdalje), nosilnost je omejena na 850 kilogramov, vlečna zmogljivost pa znaša 1500 kilogramov. Kot že omenjeno, je Transit Connect na voljo v izvedbi kombi furgon, kar pomeni, da je ta opremljen s klopjo v drugi sedežni vrsti, ki se v nekaj sekundah zloži naprej in navzgor, s čimer se prostornina tovornega prostora poveča na 2,5 m3 (L1) oziroma na 3,1 m3 pri izvedbi L2. V primeru slednje je v tovornemu delu prostora za dve evro paleti.

Uporaben tovorni prostor in priključno-hibridni pogon

Kar se tiče pogona, v prvi vrsti najbolj zanimiv (tudi cenovno) ostaja preverjen dvolitrski TDI motor s 75 in 90 kilovati, ki ga je možno kombinirati s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom, novost v ponudbi pa bo priključno-hibridni pogon. Tega sestavlja 1,5-litrski bencinski turbo motor in električna pogonska enota, ki proizvajata sistemsko moč 110 kilovatov. Kapaciteto baterije uradno ne razkrivajo, omenjajo le podatek, da je električnega dosega za 110 kilometrov in da je baterijo možno polniti tudi na polnilnicah z enosmernim tokom (do 50 kW). Pri polno elektrificirani verziji največja nosilnost znaša 770 kg, največja dovoljena vlečna zmogljivost pa je za 100 kilogramov nižja. 

Uporaben tovorni prostor in priključno-hibridni pogon

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens31.01.2024 17:42
VW Caddy z drugo značko. Gremo naprej.
cosword9931.01.2024 22:18
Ne ni res to je Ford z Vw motorjem. Je Ford risal in dal podvozje pogon pa vw. Tko sm razumel razlago ki so jo mel Ford Velika Britanija
klemens31.01.2024 23:16
Na spletu piše, Caddy in Transit Connect izdelujejo v Poznanu na Poljskem. Oba sta na VW MQB platformi. Še bolj pomenljivo pa je, da pri Caddyju piše, da se imenuje tudi Transit Connect. Pa saj glede stroškov je tudi logično, da s nalepi druga značka in spredaj rahlo spremeni maska ter luči.
7even7701.02.2024 12:49
Ta izdelek pač ni prišel z risalnih desk modrega ovala, to je menda jasno. In precej lepo vidno z vseh pričujočih potez. Zato je dokaj žalostno, da siceršnjo Caddyjevo podobo, čeprav je VW tehnika prisotna vselej, enostavno skvari tukaj viden prednji konec in enako del notranjosti, kjer se morda še bolj pozna dejanski izvor vozila. Ampak v redu - kdor ne mara Renaulta s trikrako zvezdo (morda tudi obratno) ali enega od Stellantisovih četverčkov, bo tudi s tukajšnjo možnostjo verjetno dobro shajal. Malce morda zadeve zanihajo ob možnostih dobave.
Bacco01.02.2024 13:27
Še bolj smešno pa je to, da je original (VW) cenejši od Forda.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija