Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Več kot polovica vseh prodanih avtomobilov so terenci
Evropski trg
Več kot polovica vseh prodanih avtomobilov so terenci
Več kot polovica vseh prodanih avtomobilov so terenci
10.02.2024 01:19

Terenci in križanci so med evropskimi kupci vse bolj priljubljeni. V lanskem letu so predstavljali 51 odstotkov celotne prodaje avtomobilov v Evropi, v primerjavi z letom 2022 pa se je njihova prodaja povečala za 19 odstotkov, poroča Automotive News Europe.

Urša Prosenjak

Evropejci so v lanskem letu najraje izbirali majhne mestne križance, kot so Toyota Yaris Cross, Ford Puma, Škoda Kamiq in podobni, ter srednje velike športne terence kot so Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan in Peugeot 3008. Skupno je bilo prodanih 4,1 milijona primerkov modelov iz obeh segmentov. Povečala se je tudi prodaja segmenta velikih in prestižnih športnih terencev, ki je bila 31 odstotkov višja kot leta 2022, prodanih je bilo 843.939 primerkov.

 

Kljub velikemu povpraševanju pa obstaja možnost, da se zlata doba križancev in terencev bliža koncu. Zaradi povečanja velikosti novih avtomobilov iz leta v leto, predvsem športnih terencev, Evropska unija razmišlja o omejitvi velikosti prihodnjih avtomobilov, uvaja pa tudi nekatere druge omejitve, kot denimo dražje parkiranje za takšne avtomobile.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
SimonsenPlus10.02.2024 06:16
“Evropska unija razmišlja o omejitvi velikosti prihodnjih avtomobilov”. Kaj bo naslednje? Enkrat že kumare niso smele biti ukrivljene.. Tem se je odpeljalo. Naslednje bo to, kako se moram postriči in kateri dan v tednu smem nositi kavbojke?
klemens10.02.2024 09:37
Bodimo iskreni, ti kvazi terenci v 90% niso ne terenci in ne športni. Večina nima 4x4 in ima manj kot 200 konjev. Gre samo za navadna vozila z višjim težiščem in zasoljeno ceno.
avrelij10.02.2024 13:07
Terenski avto pravno definira pogon na najmanj 2 osi in z najmanj eno zaporo diferenciala, kolikor vem. Konjska moč je nepomembna, pogon je lahko 4, 6, 8, ... kolesni. Tile nazivi kot so mestni, športni, ipd tereneci ali križanci so plod komercialnega poimenovanja za katere se uporablja tudi kratice SUV, CUV, CAV ... S pravimi terenci si delijo samo nekoliko višjo oddalnjenost od tal včasih tudi obliko.
alfafil10.02.2024 13:34
Zaradi višjega sedenja in morebitnih slabše vzdrževanih cest, vidim smisla v SUVih B in C segmenta.
jjs10.02.2024 19:00
Kriterij je lahko le teža. SUV? Križanci? Zame je tole podoben trend kot so bili včasih enoprostorci, s tem da je zdaj a) izdelava karoserije bistveno cenejša (v bistvu dodaš običajnemu hatchbacku par cm oddaljenosti od tal in par sivih plastičnih oplat ter b) bistveno cenejša je notranjost (brez kompliciranih prilagodljivih, pomičnih in odstranljivih sedežev). Ne bom ravno rekel, da je nateg, je pa zagotovo zelo uspešen poslovni model.
Whiteswan10.02.2024 23:09
Tehnicno so to v veliki meri le "privzdignjene" limuzine. Do svinjaka ki smo ga delezni cez luzo nam se ogromno manjka.
skrivo12.02.2024 00:35
Jjs, teža ni dober kriterij, le velikost je lahko. Zakaj? Ker se tehnično da izdelati velik in hkrati lahek avto. In če bi bila na nivoju EU omejitev le teža/masa vozila, bi proizvajalci kamot izdelali ogromno kravo z relativno nizko maso. Pri enakomerni vožnji masa vozila nikakor ne prispeva k večji porabi niti približno toliko kot velikost vozila! Za mestno božnjo je pa masa pomeben faktor pri porabi, to pa drži, a le za navadna mašinska vozila, saj hibridi in električarji z regeneracijo še vpliv mase solidno skompenzirajo.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija