Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bavarska mikro urbana mobilnost
BMW CE 02
Bavarska mikro urbana mobilnost
Bavarska mikro urbana mobilnost
28.03.2024 09:52

V sklopu BMW-jevih novosti smo na kratko spoznali tudi najnovejšo pridobitev motorističnega oddelka Motorrad. Po lanskem druženju s prvim dvokolesnim električarjem je letos na vrsti novo nadaljevanje.

Peter Pirkovič Žiga Intihar/BMW

BMW CE 02 je odgovor na povpraševanje kupcev v segmentu mikro elektromobilnosti. Z drugimi besedami, dvokolesnik za krajše razdalje po mestu ali na potovanjih z avtodomom. Ta segment je še precej nezapolnjen, zato v njem priložnost vidijo pri nemškem BMW-ju. CE 04 je bil prvi poskus, zdaj je CE 02 zgolj nadaljevanje v kategoriji najmanjših skuterjev. In spet, prodajni načrti so zelo visoko postavljeni. Na globalni ravni, seveda. Do leta 2030 si želijo na ceste poslati kar 100 tisoč teh malih električnih dvokolesnikov.

Bavarska mikro urbana mobilnost

Gremo k bistvu. BMW-ja CE 02 smo spoznali v posebni predavalnici, saj prvi pravi prodajni primerki k trgovcem pridejo šele sredi letošnjega leta. Predprodukcijski primerek nam je ponudil prvi vpogled, kako bo mikro mobilnost videti v praksi. Gre za precej futuristično oblikovan električni skuter, z LED žarometom in z LED dnevno lučjo, majhnim krmilom na kateremu je nameščen le 3,5-palčni prikazovalnik podatkov, tu je še dolg raven sedež, za njim zadnje kolo, pod njim pa električni motor in baterijski akumulator. Kupcem bosta na voljo dve izvedbi. Z 11-kilovatnim motorjem bo ta dosegal hitrost okrog 95 km/h, s šibkejšo 4-kilovatno verzijo pa bo hitrost omejena le na 45 km/h. Tisti zmogljivejši, s težo 132 kilogramov, ima nekoliko večjo baterijo (slabe 3 kWh) in prevozi okrog 90 kilometrov, osnovna verzija, s 119 kilogrami, pa ima energijske zaloge le za 45 kilometrov. Polnjenje baterij preko klasične vtičnice traja največ 2 uri in pol.

Bavarska mikro urbana mobilnost

BMW CE 02, ki za krmilo z ogrevanimi ročicami sprejme voznika in sopotnika, je opremljen s sistemom ABS na sprednjem kolesu, ima vgrajen tudi sistem proti zdrsu zadnjega pogonskega kolesa, dodatno pa so ga opremili še z vzvratno prestavo. Cena? 8700 evrov za osnovnega, za zmogljivejšo verzijo pa 9600 evrov. 

Bavarska mikro urbana mobilnost

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil28.03.2024 15:06
Kar imejte to predrago nepraktično grdobijo. Praktični skuter ima predal, kljukico za vrečko, prostor za vsaj eno čelado pod sedežem in možnost dodatnega kufra, ali vsaj nekaj od tega.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija