Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mercedes-Benz spoznan za krivega v aferi Dieselgate
Nemčija
Mercedes-Benz spoznan za krivega v aferi Dieselgate
Mercedes-Benz spoznan za krivega v aferi Dieselgate
29.03.2024 00:01

Nemško sodišče je razsodilo, da je Mercedes-Benz zavestno namestil zavajajočo programsko opremo za prirejanje rezultatov testov izpušnih plinov. S tem je odprlo vrata za odškodninske tožbe.

Urša Prosenjak

Afera Dieselgate je izbruhnila septembra 2015, ko je ameriška okoljska agencija EPA javnosti razkrila Volkswagnovo goljufanje na testih izpušnih plinov. Škandal se je nato razširil na druge proizvajalce. Tožbo proti Mercedesu je leta 2021 vložila Zveza nemških potrošniških organizacij, ki je na ta način želela zagotoviti odškodnino lastnikom vpletenih vozil. To naj bi bilo več modelov serije GLC in GLK, ki so bili kasneje tudi umaknjeni.

Sodišče v Stuttgartu je danes sprejelo nekatere obtožbe potrošniške organizacije. V sodbi je navedeno, da je Mercedes namerno vgradil neustrezno opremo v nekatere modele vozil, za ostale modele pa je očitke zavrnilo.

V Zvezi nemških potrošniških organizacij, ki je zastopala več kot 2800 ljudi, so sodbo pozdravili, Mercedes pa je napovedal pritožbo na višjem sodišču.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even7729.03.2024 07:58
Mislim, pa? Mnogo nafte je že preteklo od takrat. Svet gre pa naprej, z najraje povsem "čisto" elektriko. Nekateri.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija