Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Na avtobus le še brez električnega skiroja
Prepoved
Na avtobus le še brez električnega skiroja
Na avtobus le še brez električnega skiroja
29.03.2024 00:52

Električni skiroji so si dodobra utrli pot v mestno mobilnost, vendar z njihovo množično uporabo rastejo tudi nevarnosti.

Urša Prosenjak

Na eno izmed nevarnosti opozarjajo v Nemčiji, kjer so prepovedali vnos električnih skirojev na avtobuse in vlake. Številni potniki namreč skiro vzamejo s seboj na vozila javnega potniškega prometa, nato pa se z njim odpeljejo zadnjih nekaj sto metrov od postaje do končnega cilja. V Nemčiji želijo številna mesta odpraviti to prakso, vzrok pa so baterije, ki predstavljajo varnostno tveganje.

 Marsikje potniki ne smejo več uporabljati električnih skirojev na avtobusih in vlakih. Transportna podjetja vedno bolj upoštevajo priporočilo Združenja nemških transportnih podjetij o prepovedi. Združenje opozarja, da je električni skiro tvegano prevozno sredstvo, ki lahko botruje eksplozijam in požarom, toda proizvajalci se s to trditvijo ne strinjajo.

Konec februarja je Združenje izdalo uradno priporočilo industriji: »Električni skiroji so nevarni zaradi nizkega varnostnega standarda vgrajenih litij-ionskih baterij, kar pomeni večje tveganje za požar in eksplozijo.«

To potrjujejo tudi izkušnje iz Londona, Barcelone in Madrida, kjer je že prišlo do požarov in eksplozij v vozilih javnega prevoza, ki so jih povzročili električni skiroji. Nemčija želi to pravočasno preprečiti, zato od 1. marca javna prevozna podjetja v petih največjih mestih zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija ne dovolijo več potnikom na vlake in avtobuse prinašati električnih skirojev. Prepoved izvajajo v Kolnu, Dusseldorfu, Dortmundu, Essnu in Duisburgu, v aprilu pa se bodo pridružila še druga mesta, med njimi tudi Munchen.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo29.03.2024 16:20
Ja, veliko poceni električnih skirojev je narejeno katastrofalno slabo in ni čudno, da prihaja do požarov. Če bi bile telefonske baterije tako zanič narejene, bi že cel svet zgorel...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija